Lamax C9 a NAGY KIJELZŐS és TrueCam M9 GPS 2.5K A MÁGNESES összehasonlító teszt

Az emaki.hu jóvoltából újabb két kamerát mutatunk be nektek.

Letöltés

Megtekintés
5,344

Megjegyzés

 • Én most szereltem be a 70mai pro plus s500-at az autómba, és már most imádom, hogy annyira kicsi, hogy észre sem veszem vezetés közben! Nem mint az ilyen típusok, ami belóg a térdedig kb xD.

  Richárd MészárosRichárd Mészáros16 napja
 • 60e Ft-ért egy wifi nélküli dashcamért...hát..se 60 fps. A nagy kijelző meg teljesen fölösleges. Mintha nem értette volna meg a gyártó a menetrögzítés lényegét. 70 Mai dashcam pro harmad ennyiért best buy.

  FofukiGuJiFofukiGuJi20 napja
 • A mágnesessel mi történik egy nagyobb karambol esetén? (amikor már alapból necces, hogy túléli-e a kamera)

  Csaba VargaCsaba Varga20 napja
  • Balesetnél nem a kameráért aggódnék...

   Train TrainTrain Train18 napja
 • Mit tudtok ajánlani 60fps-es kamerában, ami elől-hátul vesz, plusz ha betelik a règire veszi az elejètől, illetve nem kell ki be kapcsolagtni, hanem magától kapcsol? 🤔 Nem volt mèg autós kamerám, azèrt kèrdezem

  Ben OmodiBen Omodi20 napja
  • Operatőrt kérjél fel, simán beül melléd.

   Train TrainTrain Train18 napja
  • @Csaba Varga köszönöm szèpen

   Ben OmodiBen Omodi20 napja
  • Az autós kamera alapból ki-be kapcsol gyújtásra, és végtelenben vesz. Arra figyelni kell, hogy ne akciókamerát vegyél, mert azokhoz is van autós tartó, úgy nézhet ki egyik-másik mint az autóskamera, azok nem kapcsolnak ki-be, és nem végtelen a felvétel sem. A 60 fps az meg egy olyan dolog, hogy két hét múlva már úgysem nézegeted a felvételt, és az ilyen kamerákon a 60 fps gyakran kisebb felbontásban érhető el, mint 30 fps-en, a rendszámok ez utóbbinál jobban kivehetők. Nekem xiaomi yi van, ott ez a helyzet.

   Csaba VargaCsaba Varga20 napja
 • 30 fps elegendő ha valaki nem akar a zsebébe nyúlni. XDDD Xiaomi Yi Dashcam. Mostanság 20e forint (én pár éve 13ért vettem) és simán tud 1920x1080p -t 60 fps-el. Éjszaka ez sem lesz jó, mert a szembejövők rendszámát ritka esetben fogod látni (megvilágítás függő), de ha a 60ezreset veszed az se lesz jobb. Nem kell ezt a sok drága sz@rt ennyi pénzért megvenni.

  xCres679xCres67920 napja
 • Ha most vennék, olyat vennék ami Dual és Full HD 60fps mindkét irányban, de nem is ez a fontos hanem a szenzor minősége, mert egy gagyi lencse simán olvashatatlanná teszi a rendszámokat rossz látási viszonyok között. Ami még fontos az a parkolóőr és a G szenzor, a többi csak parasztvakítás egy fedélzeti kameránál.

  Józsi The RocketJózsi The Rocket20 napja
 • Kijelzoset venni szerintem felesleges, en szidtam is magam mikor veletlenul beneztem es kijelzoset akartam es kijelzo nelkuli jott de aztan rajottem h teljesen jo kijelzo melkul. Ha nagyritkan akcio van azt meg memoriakartyarol ki tudom menteni. Olyat erdemes venni ami magat elindul gyujtaskor es gyujtas levetelekor lekapcsol. Körbe vesz tehat ha betelik a tarhely veszi az elejere es torli a legregebbit. Semmi macera .

  Zoltán SimonZoltán Simon21 napja
 • Én nemrég vettem egy 70mai Pro Plus+ (a500s) dual kamera szettet és véleményem szerint 31e forintért nagyon megéri az árát. Az első kamera 2.7K@30, a hátsó csak 1080p@30, de amire kell, arra elég. Van benne GPS, ADAS (annak aki szereti, szerintem idegesítő), stb. A videoban lévő kamerák nem látom, hogy érdemben többet tudnának, cserébe csak előre néznek, nagyobbak és drágábbak is.

  rtituszrtitusz21 napja
 • 1. Aki autós kameránál 60fps-re vágyik arra nem tudok mit mondani. A 30fps kisebb tárhely plusz ha kátyús az út akkor nem érződik annyira. 2. 2560x1440 az pontosan 2k, de mégis 2.5k van rá írva... 3. Nem elég a Full HD?

  Balázs ÉliásBalázs Éliás21 napja
  • @Balázs Éliás A „4K” egy formátum, egy felbontás és egy marketing kifejezés egyszerre, amely funkciók garmadáját fedi le. A „4K” továbbá az új konzolháború részét is képzi, a legmenőbb dolog a televíziók esetében, valamint a havi internetezési adatkorlátaid legnagyobb ellensége. Ahhoz képest, hogy egy olyan technológiáról van szó, amely a (kép)tisztaságról és az élességről szól, maga a téma igencsak ködös és zavaros tud lenni. Most megpróbáljuk megválaszolni a leggyakoribb 4K-val kapcsolatos kérdéseket, átfogó képet adva róla, valamint arról, hogy mit is jelent a gamerek számára. Mi is az a 4K? A legelterjedtebb értelmezés szerint a kifejezés a 3840 x 2160-as felbontásra utal (amelyet sokan 2160p-nek rövidítenek), azonban ez valójában az Ultra HD-hoz áll közelebb. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért hívjuk 4K-nak, ha egyik szám sem 4000 benne? Nos, a mozik valamivel szélesebb digitális felbontása 4096 x 2160, a kifejezés pedig innen ered. A fogyasztói eszközök által használt felbontás kisebb, annak érdekében, hogy megfeleljen a nagy felbontású televízióknál használatos, 16:9-es szélesvásznú megjelenítésnek. Ez a felbontás-páros ugyebár többszöröse a „Full HD”-nak, avagy 1080p-nek: ez azt eredményezi, hogy egy pixel egy 1080p-s televízión négy pixelnek felel meg egy 4K tv-n. A „4K” ezen felül egy marketing kifejezés lett, amely sok mindent jelenthet annak függvényében, hogy melyik cég használja. Néha csupán a 4K-nál kisebb, de a HD-nál nagyobb felbontásra utal. Néha a HDR-t, vagy a szélesebb dinamikatartományt értik alatta. Azonban, ha az otthoni felhasználásra szánt technológiákról beszélünk, akkor a 4K általában a 3840 x 2160-as felbontásra utal.

   jános Nagyjános Nagy20 napja
  • @jános Nagy A 4k azért nem lehet 4096x2160 mert akkor nem jön ki a 16:9-es arány, ezért 3840x2160 a 4k

   Balázs ÉliásBalázs Éliás20 napja
  • @Balázs Éliás Ha mész 50-el az úton és elrongyolnak melletted 150-el, egy 30 fps-el rögzített videóról nem fogod leolvasni a rendszámot, viszont a 60-nál valószínűleg igen. Kb. 1 hónapja volt itt egy videó ahol olyan szinten ment el egy autó a kamerás mellett, hogy az autó típusát is csak találgatta mindenki... Ott is jó lett volna a 60 fps. (vagy akár a 120)

   snowcrowsnowcrow20 napja
  • @Balázs Éliás Nem csak mozgásokat látsz, hanem a részleteket, hogy ki mit csinált, hova nézett, mi volt a kezében. Szívesen!

   Zsuzsanna DöbrenteiZsuzsanna Döbrentei21 napja
  • FHD - 1920 x 1080 pixel 2K - 2048 x 1080 pixel QHD - 2560 x 1440 pixel UHD - 3840 x 2160 pixel 4K - 4096 x 2160 pixel

   jános Nagyjános Nagy21 napja
 • hátsó kamera csatlakozási opciót én hiányoltam a videóból. úgy látom, hogy már hátra is érdemes rakni.

  muslincmuslinc21 napja
  • Ami szerintem most best buy ha még találtok valahol az a Lamax S7 Dual, az S9 megjelenésével szépen letolta a trónról és olyan 40-45k körül hozzá lehet jutni, amit tud az bőven sok. Amúgy aki 100k+ kamerákat rak az autóba még nem cseréltetett bevert szélvédőt... Szóval túl drágát sem érdemes betenni, hacsak az ember nem szeretné folyton le-föl szerelgetni...

   Józsi The RocketJózsi The Rocket20 napja
  • @Marcell Szakács egy hátsó kamerával rogzítettem elgázolást amikor a szembe jovo auto elhaladt mellettem és segített késobb az eljárásban. Van neki értelme és sokszor fel vesz olyen pillanatokat amire te nem is figyelsz oda mert nem bámulsz állandóan a visszapillantó tukrokbe.

   _fefe_fefe21 napja
  • @Marcell Szakács ezt tudnám cáfolni. nyugodt mellékutca. ahol balra kanyarodás volt a kocsibeállóra. tükörben meg volt a csekkolás, és kanyarodás közben megelőzték volna és belementek oldalról. a rendőrnek már azt mondta a hátsó autós, hogy csak meg akarta előzni, szerinte index nem volt. lehet vitatkozni, de ilyen esetben is véd a kamera. akibe bele mentek, az még egy ifjú sofőr volt, és aláírta, hogy ő volt a hibás, mert megijedt, és a hátsó autó sofőrje amúgy is eléggé agresszív volt vele. szóval igenis van értelme ezeknek.

   muslincmuslinc21 napja
  • @Marcell Szakács És szerinted ha neked mennek a parkolóban, és kéne a rendszám, akkor is felesleges?

   Márton MezőMárton Mező21 napja
  • igen érdemes,én azért a Lamax S9 DUAL-t használom és nagyon meg vagyok vele elégedvel

   _fefe_fefe21 napja