Nem a legjobbkor szabta el a sávot a kamionos

A felvételen látható időjárási körülmények ugyan nem éppen voltak ideálisak az előzésre a Tatai úton, Győr felé haladva - ezt biztos sokan így látjátok majd - , de

"mert esik, attól még haladni kell... Nem az útviszonyok miatt kerültem padkára."
- írta meg nekünk a felvétel beküldője.

Azt, hogy a kamionos esetleg fáradtság miatt, vagy egy úthiba miatt tért át a lehető legrosszabbkor a másik sávba, nem tudjuk. A szitu szerencsére menthető volt, bár nagyon észnél kell lenni azoknál az eseteknél, ahol a jármű tapadást veszít az egyik oldalon.

További tartalmakért IRATKOZZ FEL CSATORNÁNKRA és kövesd weboldalunkat: bpiautosok.hu , valamint Facebook oldalunkat: bpiautosok.hu

Letöltés

Megtekintés
46,994

Megjegyzés

 • A felvételen látható időjárási körülmények ugyan nem éppen voltak ideálisak az előzésre a Tatai úton, Győr felé haladva - ezt biztos sokan így látjátok majd - , de "mert esik, attól még haladni kell... Nem az útviszonyok miatt kerültem padkára." - írta meg nekünk a felvétel beküldője. Azt, hogy a kamionos esetleg fáradtság miatt, vagy egy úthiba miatt tért át a lehető legrosszabbkor a másik sávba, nem tudjuk. A szitu szerencsére menthető volt, bár nagyon észnél kell lenni azoknál az eseteknél, ahol a jármű tapadást veszít az egyik oldalon. További tartalmakért IRATKOZZ FEL CSATORNÁNKRA és kövesd weboldalunkat: bpiautosok.hu , valamint Facebook oldalunkat: fb.com/bpiautosok.hu

  Bp-i Autósok KözösségeBp-i Autósok KözösségeHónapja
  • Mi az hogy nem tudni miért tért át? Jól látszik, hogy szándokan nem engedte az ostoba szarházit előzi mert látta, hogy jönnek szemből. Ellenben az agyhalottal aki ebben a szuper időben tömegbalesetet okozott volna mert beláthatatlan úton akart előzni. Az ilyen sofőr üljön buszra ne felvételeket küldözgessen.

   Balázs MerxBalázs Merx29 napja
  • Először is, szerintem nagyon szuper az oldal, sokat lehet tanulni a szituációkból, és persze remélem a vérbeli szemétládákat felelősségre vonják. Köszönjük a munkátokat! Ad 2, szerintem is sanszos, hogy az volt a szitu amit sokan írtak (a kamionos szándékosan nem engedett előzni - jóindulatból)... szerintem ezt a videot ebben a formában és leírással talán kicsit félreérthető... A felvétel alapján szvsz hajmeresztő orosz rulett az előzés (szemből jöttek, rossz lámpa, rossz látási viszonyok, sz@r út), persze a kamionos is majdnem elintézte a dolgot :). Nem voltam ott, nem láttam azt amit a vezető, de a felvétel alapján inkább a vezetőnk vitte vásárra a saját és szembejövők bőrét :(.

   Zoltan NovakZoltan NovakHónapja
 • Velem is tett már ilyet kamionos,azóta is áldom érte...! Szerintem is látta,hogy para van és ezért zárt rá emberünkre! Ha egyszer megtalálnád ezt a kamionost,köszönd meg neki az életedet!

  Hun MagyarHun Magyar18 napja
 • Előzni nem.......

  kockafeju13kockafeju1327 napja
 • Tegyük félre a megmentette vagy nem mentette témát. Sofőr vagyok, ugyan nem régóta de tapasztaltam pár dolgot. Békéscsaba és Berettyóújfalu közötti szakaszon haladtam ÜRES nyergessel, két kézzel kapaszkodva a kormányba 70-el (amit sokan elfelejtenek, hogy TGK-nak főúton megengedett sebesség ennyi) a nyomvájúk miatt. Az egyik nyomvájú úgy átbotott a szembesávba, hogy csak kamilláztam, hogy most mi van és vissza menni is csak több másodperc után sikerült, ha ott van valaki mellettem netán jön szembe valaki tuti komoly balhé lett volna belőle. Egy szó mint száz, biztos, hogy a kamionos itt nem elbambult, elaludt, telefonozott stb. valami oka volt annak, hogy ráhúzta a kormányt...

  Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
 • Azért a szemből érkező is elmehet a jó édes anyjába, hogy esőben, szürkeségben a sötét aszfalton a sötét autójával (tuti rönós) baszik lámpát kapcsolni, ráadásul a helyzetjelzőnek is csak a jobb oldala világít. Kamionos megmentette a gyereket, lehet neki küldeni egy rekesszel a kedvencéből...

  Nagy SandorNagy SandorHónapja
 • Lehet nem is csinált semmit kamionos, csak olyan oldalszél volt ami megtólta oldalról (ez nem látszik a videón). Amúgy lehet a kamionos már korábban látta az előzési szándékot csak épp az autós nem vette figyelembe, hogy jelez neki a kamionos (pl indexelt balra). Nem kéne meghurcolni a kamionosokat, jellemzően ők óvnak bennünket a mi hülyeségünktől. Nyilván vannak kivételek (sajnons elég sokan, főképp a kevésbé fejlett vezetési kúltúrából származók) akik csak nyomják és nem törődnek a környezetükkel, de a többség segíti a személyautóval közlekedőket. Félreértés ne essék, nem kamionos vagyok csak sokt közlekedem kamionos környezetben.

  Gábor László KovácsGábor László KovácsHónapja
 • haladni kell bizony vár a megváltott sírhely

  ThoradimThoradimHónapja
 • És ilyen minőségű felvételt valaki ki mer adni a kezéből... botrány, 2021-et írunk.

  Vince KozmaVince KozmaHónapja
 • Nem szellokes volt?

  Zoltan HellerZoltan HellerHónapja
 • Nem használ tükröt.

  Gergely BarnaGergely BarnaHónapja
 • Ha szándékos lett volna, akkor a másodiknál sem enged el!

  wowdewowwowdewowHónapja
 • jól látom, hogy wabis kamion ???

  maláj vezérigazgatómaláj vezérigazgatóHónapja
 • "haladni kell" - Hova ilyen gyorsan? Hova a tökömbe rohan itt mindenki? Az a kamion ránézésre ment vagy 80-nal, nem elég bakker?

  XTXTHónapja
 • Értem a felháborodásod... de! Sajnos az utak állapota elég gyászos. Nem gondolnám, hogy téged akart szívatni, hiszen a következő előzésnél becsülettel, még fékezett is, hogy gyorsabban megelőzhesd. A kátyuk és nem csak az esőben láthatalan felfestések életveszélyes. Ugyan, Gulyás Gergő megígérte, hogy 2019-ben felújítják az úthálózatokat... de, mintha tudta volna, hogy jön a covid és nem történt semmi. Szerintetek mellyek a legveszélyesebb főútak, amivel azonnal kellene foglalkozni?

  Péter KardosPéter KardosHónapja
 • Relatív gyorshajtás... Az út olyan nyomvályús, mint a Marika hasa, de le kell küzdeni a tgk-t... Pedig Ő sem volt lassú.... Minek?? Azért az 5 percért? felesleges... (egy buszos)

  haya busahaya busaHónapja
 • A kamionos egy super hero!!!Szándékosan nem engedte magát megelőzni.A kamerás meg mit akar előzgetni ilyen körülmények között???Az első szembe jövő autónak pedig legalább az egyik tompítottja nem világít 0:17 !!!!!

  tibor némethtibor némethHónapja
  • A szembejövő autónak ráadásul a bal első tompítottja nem világított, ami a legveszélyesebb.

   kiskadar69kiskadar6929 napja
 • Neccesen talán befért volna így is de ha a kockázatos manőver helyett simán fékezett volna a kamionos amíg előz az autó (nem kell satufék) akkor nem lett volna semmi gond. Ez egy felesleges hősködés volt, már ha feltételezzük ilyen szuper reflexei vannak a kamionosnak és valóban jót akart. De jelen esetben inkább valószínű ami a leírásban van

  HardGenerationzHardGenerationzHónapja
 • Kezet csókolhat a kamion sofőrjének, azt is térden állva. Megmentette, nem csak az Ő életét, de szembe jövőkét is.

  Eleonora SpanraftEleonora SpanraftHónapja
  • Így van! Egyértelmű, hogy nem tudta volna megelőzni a kamiont időben.

   Nevem AzénNevem AzénHónapja
 • Én meg nézném a videó legelejét és a legvét is. Érdekelne mi okból csinálta a kamionos amit csinált. De legjobban a vége érdekelne mikor rá küldte a büntető féket, mivel igen hirtelen van vége a videónak.

  Csaba BodolaiCsaba BodolaiHónapja
  • te melyik videót nézed?

   Nagy SandorNagy SandorHónapja
 • Szerintem a kolléga látta, hogy szemből érkeznek. Ilyen eseteknél javaslom, hogy keresse meg Mindenki a céget és kérdezzen rá az esetre. Már kamionos csoportokban is megjelent a videó, így nagy valószínűséggel hamarosan, a leghitelesebb választ is megkapjuk.

  László MikáczóLászló MikáczóHónapja
 • Még az is lehet, hogy szándékos volt.

  atyavilaagatyavilaagHónapja
 • Nem szoktak ilyent csinálni a kamionosok, nem nagyon érdekli őket, hogy ki hogyan előzi őket, pláne ilyen szar időben. Ha tényleg tudatosan leszorított, akkor az elég meredek dolog, mert a kamerás kocsi az árokban is végezhette volna. Másik észrevétel, hogy a szembejövő autónak olyan rossz volt a lámpája, hogy saját magát veszélyeztette. Harmadik dolog ami felidegesített, az a kamera, lehet hogy a szélvédő külső felére volt téve. (na jó, csak vicceltem)

  Csaba VargaCsaba VargaHónapja
 • Még tiszta szerencse, hogy van egy kiváló kamionos videós @st22lacika, alapból egy jó témát adtatok neki (és valószínűleg több hasonló felvétele is van talonban :D ) ... remélem látja ezt a felvételt... Pár megjegyzés: 1. "mert esik, attól még haladni kell... Nem az útviszonyok miatt kerültem padkára." --> tényleg nem, azért mert a kamionos éber volt és megmentette az életed a manőverrel! Látszik, hogy bőven 75km/h-val haladt, az is hogy amikor előzni kezdtél nem volt +20km/h sebességed, tehát nem fértél volna be! Ha ő ott satura fékezi a ki tudja hány tonna áruval megrakott szerelvényt és "bebicskázik", akkor Téged kedves beküldő, plusz nagy valószínűséggel mind a 4 szembejövőt letarolja (az első kettőt tuti) 2. Ahogy itt többen írták is, a megosztó nemcsak hogy elfogult, de még a fáradságot sem veszi, hogy végignézze a beküldött anyagot, csak jajj de jó, elérést növelek... Amúgy: "bár nagyon észnél kell lenni azoknál az eseteknél, ahol a jármű tapadást veszít az egyik oldalon." --> PONTOSAN! Ez hatványozottan igaz a nedves úton egy 24T kamionra, csak szólok... 3. Az egyébként senkinek nem tűnt fel, hogy az első szemből érkező kocsinak konkrétan nem működött a záróvonal felőli tompított fényszórója?! A videó készítője emiatt pláne nem láthatta, hogy nem tudna visszasorolni... Az ilyen felelőtlen sofőrök, mint a műszakilag nem megfelelő állapotú kocsi vezetője és az ilyen idióta barmok miatt mint a felvétel készítője halnak meg emberek az utakon nap mint nap. 4. Ha nagyon szidni akarja bárki a kamionost, max azért teheti, hogy ha már tudta hogy egy idióta, öngyilkosjelölt van mögötte, miért nem jelezte neki indexel "hogy menjél te hülyetuskóbaromállat" mikor látta, hogy most meg tudná előzni (valószínűleg azért, mert éppen káromkodott, hogy ekkora barom hogy lehet valaki... ) És nem, nem vagyok/voltam kamionos, nem is védem őket (mert igen van köztük is barom), csak éppen ez annyira egyértelmű helyzet volt, hogy magának a felvételnek sem kellett volna kikerülnie ide (max azzal a címmel, hogy "De hülye voltam, köszönöm a kamion sofőrjének")

  Cobra10HUNCobra10HUNHónapja
 • Ez én vagyok 😆 most veszem eszre

  Batochir AriunaaBatochir AriunaaHónapja
 • Kedves kamerás! Ahogy sokan mások is írták, az életedet mentette meg azzal, hogy visszakényszerített a sávodba és inkább köszönd meg neki!

  Zoltan Janos Szabo-RaczZoltan Janos Szabo-RaczHónapja
  • @Zoltan Janos Szabo-Racz Írtam. ;)

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
  • @Spéci Béci ha te mondod

   Zoltan Janos Szabo-RaczZoltan Janos Szabo-RaczHónapja
  • "Ahogy sokan mások is írták..." Túl sok itt a gyenge képességű. :)

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
 • Kaputelefonom jobb felvételt készít....ha nem szabja le, telibevertek volna .....az megvan?

  Trokker TrokkerTrokker TrokkerHónapja
 • Tuti szándékos volt. Figyeljétek az időket: mennyi idő alatt előzi meg (második nekifutásra) vs mikor futnak be a szembejövők a visszasorolás után az első menetben.

  JánosJánosHónapja
 • Ha a kamionos úgy látja, meg tudod előzni biztonságosan, azt jelzi. Ha látja, meg akarod előzni, de abból baj lesz akkor beljebb húzódik. De ha úgy kezded megelőzni, hogy nem számít rá mert hülye vagy, s csak így tud ártatlanokat megmenteni akkor sem feltétlenül a kamionos a hibás.

  Attila SólyaAttila SólyaHónapja
 • Lehet, hogy inkább életeket mentett...

  DnalorDnalorHónapja
 • Szerintem az autós is debil, hogy ebben az időben ami a felvételen volt előzni akart.

  conmadbenconmadbenHónapja
  • itt csak az autós debil , megmentik a bőrét és fel sem fogja

   bendeguzv8bendeguzv8Hónapja
 • Respekt a kamionosnak!

  astragoastragoHónapja
 • Csatlakozom én is valószínűleg nem vagy csak éppen fért volna be...

  Fear MisterFear MisterHónapja
 • Egyertelmu a szituacio. Bar hogy a kamionos melyik erzeke segitett felmerni hogy a szemben halado auto tempoja, es az elozo auto sebessege sok illetve keves ahoz hogy sikeres legyen az elozes. Amennyi videot latunk manapsag eltudom kepzelni ahogy a kamionsofor elott lejatszodik a jelenet ahogy epp hogy megelozi a kocsi majd az eso miatt megcsiszo auto beszital elotte es mar meg is van a baj! Rengeteg ilyet lattunk mar. Nyilvan a kamionos hirtelen kormany elforditasa tobb volt a kelletenel es hirtelenebb is, tulkozel kerult a vontatmany az elozo autohoz. A lenyeg hogy mindenki ep !

  Roland CsehRoland CsehHónapja
 • A kamionos életeket mentett szerintem. Bár mindegyik ilyen rutinos lenne !

  János MiklósyJános MiklósyHónapja
 • Ha nem szabja el valszeg ütközöl frontálisan. Ez vastagon direkt volt, bár az igaz, hogy hamarabb is csinálhatta volna. Nekem is segített így már tehergépkocsi.

  Róbert FehérváriRóbert FehérváriHónapja
 • Kicsit olyan, mintha direkt csinálta volna…

  Dora Teodora WalzDora Teodora WalzHónapja
  • Valószínűleg direkt volt, én is "mentettem" már így meg személyautóst ködben, hogy kimentem elé, ráijesztve. 100% frontális lett volna belőle, itt is valószínű, hogy ezt akarta a kolléga, csak kicsit későn vette észre.

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
 • Boldog születésnapot

  László VárnaiLászló VárnaiHónapja
 • Én nem értem, egyre inkább kezdtek nevetségessé válni, múltkor a patkányozás most meg ez. Persze, elhiszem, hogy egyszerűbb publikálni a videót anélkül, hogy a csipás szemeteket kinyitnátok és megnéznétek mielőtt irtózatos fszságot írtok. A kamionos a legjobbkor zárta le a sávot, miután az autó visszatér mögé egyből jönnek szembe az autók. Konkréten életet mentett evvel, mert biztosan nem előzött volna olyan gyorsan az autós mint száraz úton. Másodszor még segít is neki, mivel lefékez mikor mellette van. Szép volt ezis Bpi, magas a színvonal.

  Marci OsztásMarci OsztásHónapja
  • kell a lájk és nézettségvadászat. lásd az árpád hídi gyereket is...

   Nagy SandorNagy SandorHónapja
 • A kamerás remélem megköszönte a kamionosnak, hogy nem lett frontális ütközés. Ekkora mazsolát!

  Gábor PintérGábor PintérHónapja
 • Elmebeteg kamionsofőr.

  xsonzolosterxsonzolosterHónapja
 • Köszönjük a kamionosnak, hogy megmentette ennek az idiótának az életét!

  Gabriel DerdákGabriel DerdákHónapja
 • Szerintem itt épp hogy segített a kamionos egy nagyobb baleset elkerülését. Ilyen alsóbb rendű úton, meg időjárás mellett,én szoktam esetleg villantani a refivel, hogy itt vagyok, és mennék. Általában veszik is a jelzést, és ha biztonságos, kiteszi az irányjelzőt jobbra,ha szabad a pálya.

  István MolnárIstván MolnárHónapja
 • Persze nem kötelező és valóban nem a legoptimálisabb ilyen helyen és időjárási körülmények között előzni, de nem is ördögtől való. A legtöbben még normál körülmények között sem tudnak leelőzni egy kamiont, így nem csodálkozom a reakciókon. Képesek kilométereken keresztül birka módjára ott vonatozni a teherautó seggében, mert távolságot, sebességet felmérni képtelenek, de itt osztják az észt, hogy mit szabad és mit nem. :) Teljesen egyértelmű, hogy a kamionos veszélybe sodorta a kamerást. Ha az előzés megkezdésekor nem csinál semmit, az autó lehet hogy egy kicsit szűkebben a kelleténél, de befejezi az előzést. Ha az előzés megkezdésekor már finoman elkezd lassítani, akkor meg simán befejezi és nincs balesetveszély sem.

  Spéci BéciSpéci BéciHónapja
  • @Viktor Daruka Nyilván nem kérdeztem meg az országút közepén. Köszönöm az információt. Biztos van benne ilyen is, de olyan is, hogy az enyhébb íveket egyszerűbb neki kiegyenesíteni, mert nem gondolja, hogy le szeretném előzni. Valóban nem sokan előzgetnek ott. Ez egyébként a 102-es út kanyargós része kátyúkkal tűzdelve.

   Spéci BéciSpéci Béci28 napja
  • @Spéci Béci Azt megkérdezted már valaha, hogy miért "vágnak át a felezőn" egy kamionostól? Gondolom nem. Mivel írtad, hogy sokat jársz országúton, így biztos tapasztaltad már, hogy az utak jobb széle vagy nyomvájús vagy meg van süllyedve, mivel szerencsétlen kamion 2.5 m széles az utak meg néha alig szélesebbek ennél, igy muszáj beljebb menni, ha nem akarja, hogy a nyomvájú vezesse és dobálja... Jártam már úgy, hogy egy nyomvájú telibe átdobott a szembe sávba, még kijönni is alig tudtam belőle. Na akkor itt a kérdésem feléd, melyik a jobb? Nem tudod megelőzni, mert nincs elég hely vagy ráddobja a kamiont a nyomvájú és pont úgy ahogy a videón van betol az árokba. Szerintem egyértelmű a válasz. U.i.: Nyilván ennyire ritka, hogy meg tud dobni egy kamion egy úthiba, de ennél sokkal kissebb is elég ahhoz, hogy ráijesszen a másikra és meg is van a baj.

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • @Spéci Béci Szerintem itt a segítő szándék megvolt, a kivitelezés viszont kb olyan lett, mint Árpádhidi Krisztiáné, csak ebből nem lett baleset szerencsére. Ott is láttunk sok szélsőséges véleményt arról, hogy a Volvó nem is okozott balesetet, meg nem is volt cserbenhagyás stb...

   Gábor Gusztáv MegyeriGábor Gusztáv MegyeriHónapja
  • @Gábor Gusztáv Megyeri Próbálok objektív lenni és elvből nem utálom a kamionosokat, de tudom, hogy van köztük nem kevés hülye. Persze, ők meg engem tartanak annak, hogy hova száguldozom, csak azt felejtik el, hogy ahhoz nekik semmi közük. Nekem viszont van ahhoz, ha ők engem veszélyeztetnek. Jelen videón csak az bosszant fel, hogy itt mindenki olyan okos és szinte kivétel nélkül a kamionost dicsőítik, hogy milyen jól tette amit tett, holott szerintem ez közel sem olyan egyértelmű. Főleg, hogy azok osztják az észt, akiknek általában nem sok közük van a kialakult szituációhoz, mert ritkán járnak ilyen országúton és még ritkábban előznek kamionokat. Alig látok autót ami ilyen relatív szűk és kanyargós úton kamiont előz, így nekem őket, és még a kamiont is le kell előznöm. Egyébként nem probléma, mert tényleg nem egyszerűek ezek az előzések és erősebb autó is kell hozzá, csak ne akarjanak "megmondóember szerepben" tetszelegni.

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
  • @Spéci Béci Elfogult vagy a kamionosokkal úgy tűnik (persze lehet joggal). De bele kell gondolni abba is, hogy nem mindenki tud normálisan előzni. Itt a kamerás nemhogy gyorsabban nem halad, de még picit le is marad a kamion seggéből az előzéshez, hogy lásson valamit. És amikor sávot vált még konkrétan nulla a sebességkülönbség (ez még orvosolható lenne normális útviszonyok és jó autó esetén). Ez is közrejátszhatott abban, hogy a kamionsofőr megpróbálta megakadályozni, hogy mellé érjen, de elszámolta és leszorítás lett belőle. Szóval szerintem a balesetveszély már fennállt amikor a kollega megkezdte az "előzést". A kamionos erre rosszul reagált, azt meg nem lehet igazán eldönteni, hogy ezzel kisebb, vagy nagyobb veszélybe sodorta a személyautót. Abból kiindulva ahogyan neki kezdett, szerintem nem jött volna össze, de ez nyilván véleményes, sofőrtől és autótól is függ. Abban nincs vita, hogy ez a manőver így kivitelezve ugyanúgy súlyos balesethez vezethetett volna, mint egy elszabott előzési kísérlet.

   Gábor Gusztáv MegyeriGábor Gusztáv MegyeriHónapja
 • Ojje! Kameraberci, köszönje, meg, hogy a kamionos nem engedte el. Egyébként tényleg, mindig mindent kötelező megelőzni??? Ilyen szar időben sokkal jobb ha megy előtted egy nagy behemót, mert ha szembe jönne például egy gyökér előzgetős hülye paraszt, akkor annak menne neki, ráadásul egy kamion a vizet is letakarítja előled az útról. Inkább maradtál volna le 100 méterre.

  GrafoGrafoHónapja
 • Ő már látta a szembejövőt !!! Azért csinalta , hogy ne halj meg !!!!! Nagyon siettél valahova !!! Jött a Kaszás szembe !!! Meg talán másnak is !!! SAJNOS !!! Ezzel én nem szerepelnék itt !!! Megmentett ! Nézz magadba !!!

  Ferenc VárhegyiFerenc VárhegyiHónapja
  • Igen ő már látta! Szerintem is! Haza, nézni az exatlont! Jött hát levágni a füvet mert a sok esőtől megnőtt! Mindenkinek! Sajna! De akkor nem lesz celeb! De meg ám! Nézek, és tök jól nézek ki belülről!

   DamienDamien27 napja
 • Ez a kamionos szándékosan megmentette a srác életét, meg a szembe sávban halkadókét is azzal hogy nem hagyta előzni. Nagyon profin csinálta a kamionos. Én lehet hogy csak satufékeztem volna tönkretéve a rakományt, bár lehet hogy még ezzel is bekövetkezett volna a baleset. Nem lett volna szabad előzést kezdeni egy ennyire beláthatatlan útszakaszon, jobb késni akár fél vagy 1 órát is mint oda se érni soha.

  olvaso fejolvaso fejHónapja
 • Szerintem itt még dudált is a kamionos, hogy talán nem kéne telibe verni a szemből jövőket, csak az idióta zenét feltétlenül be kellett tenni az eredeti hang helyére.

  Mr Ford ShelbyMr Ford ShelbyHónapja
 • Kamion seggétől kezdve az előzést a 8. másodperctől számolom, ebben a helyzetben kevés lendülettel indult, a kamion csak azután fékezett miután már visszaszorította, 9 másodperc telt el, hogy a következő kocsival ne ütközzön, a 10.-ben már baleset. A második előzésnél mikor a kamion seggéhez ért már jobb volt a lendülete illetve a kamionos is fékezett ezzel segítve az előzését, ez 6 másodpercbe telt. Van szabad 3 másodperc. Kisebb lendület miatt ebből már 1-2 elveszik, marad legjobb esetben 2 másodperce, vagy egyetlen egy. Fizika óra: Ha két tárgy halad egymás irányába egy adott sebességgel egy megadott idő múlva találkoznak. Tegyük fel 10 másodperc múlva. Ha az egyik tárgy növeli a sebességét, csökkenni fog a találkozáshoz szükséges idő. Ezek után ellehet dönteni végül hány másodperc maradt az előzésre.

  Vader DarthVader DarthHónapja
  • ÉS akkor számold bele, hogy a szemből jövők láthatóan fékeztek a kamionos manővere miatt, azaz az a kettő, vagy egy másodperc is kuka. Csatt lett volna.

   Nagy SandorNagy SandorHónapja
 • Nekem inkább tűnik úgy hogy megvédte azzal ,hogy nem engedte előzni. Szerintem nem adta volna ki s a kaminos ezt látta.

  Sony G Dr.Sony G Dr.Hónapja
  • Ilyenkor inkább bal indexet szoktak nyomni,ezzel jelezve,hogy ne előzz...

   Frankó Attila NorbertFrankó Attila Norbert29 napja
  • Balra indexel a kamionos ha jönnek szemből, bár elég sokan vannak, akiknek fogalma sincs az ehhez hasonló autós kommunikációról...

   László BurgaiLászló BurgaiHónapja
  • Bár mi is volt én nagyon úgy látom, hogy a korházba került volna az aki elözni akart. Továbbá tapasztalatom szerint nem szoktak indokolatlanúl ilyen manővert kezdeményezni a kamionosok.

   Sony G Dr.Sony G Dr.Hónapja
  • @Zolko Elek Azért lehet fekezni nyergessel is, azt mondtam, hogy olyat fekezzen ami egy erőteljes fék, nyilván ehhez hozzátartozik, hogy az ő szempontjából legyen erőteljes és biztonságos is. Azért ha egy vonatnyi fekutja lenne egy nyergesnek a rakomány miatt, akkor közlekedésre alkalmatlan lenne. Balra már hiába indexel ha mellette vagyok, de kib@szottul ne húzza rám a kormányt. Lassitson annyit amennyit meg biztonságosan tud.

   Exler Dr.Exler Dr.Hónapja
  • Lehetseges ez is. Vagy szellokes.

   Zoltan HellerZoltan HellerHónapja
 • Néha nézzétek már meg a videót amit felraktok...

  BagolyCSótányJohnnyBagolyCSótányJohnnyHónapja
 • Amúgy valamiért az autósok vérszemet kapnak egy kamiontól, és úgy vannak vele, hogy azt mindig meg kell előzni, pedig azok is nyomják, ahogy tudják, és amúgy is 90 a max. Én inkább lemaradtam volna kicsit, aztán még látok is.

  John SmithJohn SmithHónapja
  • Egyetértek

   conmadbenconmadbenHónapja
 • Én nem akarom játszani a pengét meg biztos senki se jönne el a temetésemre DE adott helyen Én 12 tonnással is ráelőzök a mamutra HA!!! 60-70 el botorkálunk ! Szombathely-Körmend közt számtalanszor , 4 esen rendszeresen , 71-76 oson , fél országot felsorolhatnám de ha Én tudnék menni és van rá belátható szakaszon alkalom , biztos , hogy odacipőzök és kikerülöm ! Semmilyen védelmet nem nyújt ha kamion megy előtted ! Kanyarokat nem látod , összes kavicsot meg szart telibe rád veri esőbe , mellesleg ha kontrázik egy kamion , reakció időtől függetlenül igen hamar rendszámon tudod csapni ! Az tény , hogy a szembeforgalom relative hamar megjelenik igen !

  Péter SárosiPéter SárosiHónapja
  • Ugye tudod, hogy ahogy ezt így leírtad azt azt jelenti, hogy nem tartassz követési távolságot. Kavics, trutymót felveri? Túl közel vagy. Fékezik előtted a kamion (vagy bármilyen jármű) és telibe vered? Túl közel vagy...

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
 • Csatlakozom az előttem szólókhoz: a legjobbkor szabta el, lehet, hogy direkt.

  TanarurNo1TanarurNo1Hónapja
  • Csak Tisztelt KRESZ oktatóm egyik bölcsességét idézném '84-ből: "ELŐZNI SOSEM KÖTELEZŐ!"

   Attila Tamás MakaiAttila Tamás MakaiHónapja
 • Nem elszabta a sávot,jelezte,hogy jönnek szembe csak az autós nem látja!Pont segített elkerülni egy komoly balesetet.Amint visszatér a sávba a személyautós 3 másodpercen belül jöttek is szemből.Esély nem volt az előzés befejezésére.Félelmetesnek tűnik a kamion manővere,de nagyon profi volt.

  Lajos G.KovácsLajos G.KovácsHónapja
 • Sietett a temetésére…

  Groose82Groose82Hónapja
 • Többen leírták már, és teljesen jogosan, hogy ilyen szűk úton, esőben ekkora járműve előzni, vagy bátorság, vagy hülyeség. Látván a szemből érkező járműveket, én a 2. verzióra tippelek.

  Sándor IgnáczSándor IgnáczHónapja
 • Az időjárást is figyelni kellene nem.

  Zoltán BalázsZoltán BalázsHónapja
 • Nem tudom hova síetnek eggyesek annyira, hogy nem számit semmi sem, mert ők ugyan nem lassítanak semmiért s semmikor. 😠😠😠

  Attila PerlakiAttila PerlakiHónapja
 • Nem ártana gallyazni rendesen és nem 3,8-ra szabni még a fákat is..

  robogoorobogooHónapja
 • Valószínűleg ő látta a szembejövőt, és ez a manőver tudatos volt a részéről. Bár ez csak egy tipp.

  Erik VassErik VassHónapja
  • Aha, tehát tudatosan leküldte az útról, amiből aztán bármi lehetett volna... ugye ez most nem komoly? ;)

   stargazerhustargazerhuHónapja
  • Hát szerintem ilyen kamionos még nem született!

   Istavn BullaIstavn BullaHónapja
 • Azt gondolom a kamionos észlelte, hogy szemből érkezik 2 autó és így reagálta le. Ha egyáltalán befért volna az előző a kamion elé, az akkor is nagyon 'necces' lett volna. Az autós azonban nem úgy viselkedett, ahogy a kamionos várta, hanem erőltette továbbra is, és csak a padkán adta fel az előzési szándékát. Könnyen megcsúszhatott volna és kész a baj. Ha a kamionos engedi előzni, akkor a szembejövő ijedhetett volna meg a kamion vizpárájából kibukkanó előző kocsi látványától, és nem tudható, hogyan reagál. Még akkor is vészfékezhet ijedtében, ha egyébként még szűkösen éppen befért volna a kamion elé az előző autó. Ilyen körülmények között a vészfékezés úgy, hogy mögötte is jöttek szintén veszélyforrás. Éppen ezért, talán jobb megoldás lett volna fékezéssel segíteni az előzés gyors befejezését és útjára engedni az idiótát.

  villamjoe87villamjoe87Hónapja
 • Megdöbbentő az a tény, hogy sokak szerint a kamionosnak kellett volna ráfékeznie!!! Vizes keskeny úton egy 16kerekűvel 80-90km/H val, ami simán 70tonna felet van!!!! Ember! Gondolkodj! Tedd fel a kérdést magadnak! Szeretnél bármely sávban autózni amikor egy ilyen monstrum, megmozduló rakománnyal, 80-90km/H val besatuzik egy hülye miatt?? Ugye nem? Mert én semmiképpen sem! Köszönjük a kamionosnak, hogy megakadályozzot egy tömegszerencsétlenséget.

  Herr PapirtorpedoHerr PapirtorpedoHónapja
 • Büntetőelőzés

  Alkot AlkotmanAlkot AlkotmanHónapja
 • Pedig a legjobbkor szabta el.

  Istvan SzaboIstvan SzaboHónapja
 • többször megnézve: itt szerintem az autós hálát adhatna inkább a kamionosnak, hogy megmentette. második nekifutásnál még segíti is lassítással. (kicsit úgy érzem, mintha a BP-i autósok oldal nem igazán nézné meg se a felvételt, vagy elfogult)

  SteveSteveHónapja
  • Rendszeresen mást lát, mint ami történik sajnos. Ez nem véletlen, valami más. :/

   BucbucBucbucHónapja
  • Ezt az oldalt idiotak csinaljak, nekem ez mar reg tiszta. Kevesen artanak ennyit az autos kulturanak mint ezek a debilek. Az ilyenek miatt gyulolik meg sokan az autos kozlekedest.

   Zoltan HellerZoltan HellerHónapja
  • @conmadben Azért a szemed egy kicsit jobb, mint ez a krumpli kamera, ha még nem tűnt fel. :D A kamerán alig látszik valami, de élőben ilyen esőn még simán átlátsz mint tiszta időben.

   Exler Dr.Exler Dr.Hónapja
  • Szerintem is. Az autós egy debil, baromira nem lehetett látni hogy jön -e valaki szembe.

   conmadbenconmadbenHónapja
  • én is igy látom

   garrrttt vnt15garrrttt vnt15Hónapja
 • Ugyanez történt velem is nemrég, sokkal jobb látási viszonyok mellett, sokkal jobb minőségű, szélesebb úton, nem értettem az egészet, hogy mi indokolta, kerékpárosra gondoltam, amit muszáj lett volna kikerülnie, de nem láttam azt sem, ezután többet nem próbálkoztam előzéssel, szerencsére a legközelebbi város első benzinkútjánál lefordult. :D Örülök, hogy ahogy a videóban szereplő autós sem, úgy én sem kötöttem ki a susnyásban, oszlopban.

  bViktOoRbViktOoRHónapja
 • Vagy éppen csak rohadt rendes akart lenni és rálegyezett azzal a pár tonnácskával, hogy ne előzz te buta én már látom amit te nem, hogy jönnek szemből.

  Kigyos GergelyKigyos GergelyHónapja
 • A kamionos okos ember volt, azért nem engedte előzni ezt a szerencsétlen szarkupacot, mert közben jöttek szemből, ez a marha meg nem látta (és nem is érdekelte).

  Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Pontosan ezt akartam irni, csak finomabban megfogalmazva. :) Azert az se semmi, h ilyen idoben egyesek nem hasznaljak a vilagitast.

   Tamas CsefalvayTamas CsefalvayHónapja
  • Nekem is ez jött le azonnal, hogy nem engedte előzni a baj elkerülésének céljából.

   Vader DarthVader DarthHónapja
 • Azért ránézésre nem ment túl lassan a kamion se...

  Ye Olde FoxehYe Olde FoxehHónapja
  • Éppen ezért volt felesleges rossz látási viszonyok mellett előzni a paraszt gyökérnek, mert akár meg is ölhetett volna egy ártatlan embert (mert azt leszarom, ha csak ő döglik meg).

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • 😂😂😂😂😘

  Sandor GeraSandor GeraHónapja
 • Nincs semmi látnivaló, csak egy proli kamionos megint. Állandóan ezekkel kell szívni

  mánia megalománia megaloHónapja
 • Ilyen moslék időbe előzni komám...Te alig látsz,akkor kamionos tükörből mikor veri a vizet oldalra a nehézpót.Bátor ember volt a kamerás..

  IlluminateIlluminateHónapja
  • Nem bátor volt, csak egy buta paraszt.

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Elmaradt a büntetőfék

  PethreskuPethreskuHónapja
  • Az majd a következő részben jön ;)

   Krisztián KissKrisztián KissHónapja
 • ezek mindenkit lfröcskölnek vagy mit kell itt látni? kikerülte az őzikét és belengett a szállítmány, büntető lengetés, büntető fröcskölés??? agresszív szgk. ???? tegyetek le egy kamerás bácsit bármelyik nem lámpás gyalogátkeloőhelyre, oszt napi 5 óra balhés videótok lesz oszt az együttműködési megállapodás értelmében este nyócra vigyétek be az illetékel kapitányságra, ami bele fog fulladni a szabsértési eljárásba!!! tönkre akarjátok tenni a hatóságot BÁRMELYI NEM LÁMPÁS GYALOGÁTKELŐ!!!!!!

  Magyari1Magyari1Hónapja
 • Kamionos inkább megmentette a kamerás sofőr életét! Mert szemből jöttek az autók!

  Veres AdriánVeres AdriánHónapja
 • Én is megnéztem többször a videót, szerintem is a kamionos megmentett pár életet, a rossz látási viszonyok miatt előzni akaró autóstól.

  Dreska SándorDreska SándorHónapja
  • @Patkás Krisztián sajnos az irányjelzőt lexarja mindenki( tisztelet a kivételnek) ha nagyautón látja... sőt inkább mellémegy nehogymá előtte legyen.... jobb lett volna ha eredeti hanggal adják le ezt a felvételt.... kezd a béka valaga alá süllyedni ez az oldal....

   Zolko ElekZolko ElekHónapja
  • Az előzés 8 másodperc az autók kb. 10 másodperc múlva jöttek, gondolom megköszönte a kamionosnak. Ilyenkor életveszélye előzni egy ilyen úton.

   Zoltán Sz.Zoltán Sz.Hónapja
  • Ez jött le nekem is. Bár intenzív (sőt aláírom, hogy az autóvezetőre nézve veszélyes is) volt a kamionos kormánymozdulata, hála Istennek a felvétel készítője ki tudta védeni, és (a lényeg, hogy) elkerültünk egy frontális tömegkarambolt, azaz jópár halálesetet, 5-8 órás útlezárást, stb. Utána pedig szépen elengedte a videó készítőjét. Összefoglalva nagyon jó a felvétel; annyi, hogy címnek én valami olyasmit adnék, hogy "legközelebb finomabban kérlek, de respekt és köszönet a kamionsofőrnek"

   Dávid FrankenbergDávid FrankenbergHónapja
  • Ez lejott nekem is, amit jobban csinalhatott volna az hogy balra indexelve jelzi "Ne menj ocsi, nem fersz be!". Aki pedig nem teljesen vak, latja hogy kesobb pedig joforman a kulonkervenyt is benyujtotta a kameras auto soforenek 1 fekezes formajaban.

   Patkás KrisztiánPatkás KrisztiánHónapja
 • Az előzés 7.5 másodpercet vett igénybe. Mikor elsőre nem sikerült neki a kamionos miatt akkor 12 másodperc kellett mire érkezett az első autó szemből. Szóval nem mentett itt senki meg senkit. Sima előzés lett volna. És még vagy 5 másodpercig senki nem ért volna oda ha a kamionos figyel. Azért sem volt mentés mert a kamionos nagyon hirtelen rántotta vissza a kormányt, szóval megijedt mert nem számított az előző járműre, vagyis nem figyelt.

  ForWhhyForWhhyHónapja
  • 7.5 másodperc volt az előzés mert a kamionos fékezett a 2. próbánál - látszik a féklámpa, de egy előzésbe nem úgy kell belekezdeni, hogy majd úgy is fékez. Mi van, ha nem vesz észre? Akkor az a 7.5 másodperc már inkább 12-15 lesz...

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • És te ezt menet közben kurvára ki tudod számolni, ugye? Azt is számold ki, hogy mennyiről fékeztek le mennyire a szemből jövők amikor a kamion átment az ő sávjukba. Aztán attól, hogy a két lökhárító egy vonalban van, attól még nincs befejezve az előzés, jó ötlet ráhagyni pár métert, különben reccs van. Aztán ezek fényében kezdjél el gondolkodni a 4-5 másodperceden...

   Nagy SandorNagy SandorHónapja
  • én is ezt számoltam. Ugyanakkor nem tűnik beláthatónak az a szakasz vége, ahol az első előzési kísérlet lett volna. És itt nem a felvétel minőségére utalok, meg elsősorban nem is az esőre (bár ez utóbbi benne van), hanem az út vonalvezetésére, viszonylag kis szögű bukkanóra amire viszont mindkét oldalról hosszan fut neki az út), szóval, ha épp nem is jött volna szemből senki, eléggé orosz rulett szagú az ott előzés.

   MrDzsaszperMrDzsaszperHónapja
  • Ezt te nem tudhatod, öcsi. Nem te voltál a kamionos (ennyi ésszel meg egy vödör mésszel nem is lehetnél).

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Meddig süllyed még ez az oldal gyerekek? A címnek inkább megfelelő lenne "megmentette az idióta beküldőnk életét a kamionos"

  MrFreeknight91MrFreeknight91Hónapja
  • Pontosan. Az oldal üzemeltetőiről is megint egy bizonyítvány. Szerintem meg se nézték a videót. :( "Azt, hogy a kamionos esetleg fáradtság miatt, vagy egy úthiba miatt tért át a lehető legrosszabbkor a másik sávba, nem tudjuk."

   Zsuzsanna DöbrenteiZsuzsanna DöbrenteiHónapja
 • Szegény ember! Azt írod, akármilyen az útviszony haladni kell. Csak nem mindegy merre. A temetőbe, a kórházba. De ha türelmes vagy nyugodtan hajtasz, a családod köreibe.

  P. WiluP. WiluHónapja
 • De az útviszonyok meg a saját hülyeséged miatt majdnem kerültél hullazsákba...

  Food FlowFood FlowHónapja
  • úgy van

   _fefe_fefeHónapja
 • Nem jó kamion mögött menni (főleg esőben) de alatta sem jobb közlekedni. Frontálisan ütközni pláne. Én személy szerint nem láttam a szembejövőket (lehet, hogy a felvétel minősége miatt) de nem mentem volna bele ebbe az előzésbe. A kamionos manővere több esélyes de az én meglátásom szerint a "bakizása" után lassított, hogy hagy előzhessen biztonságosan megfelelő sebesség különbséget generálva. Én így látom kívül állóként.

  László GaramszegiLászló GaramszegiHónapja
  • @nemessiss2 Biztos, hogy nekem címezted a kommentedet? Mert ha igen, akkor még gyakorolnod kell az olvasott szövegértést...

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • @Hallja Menjeninnen Még szemészet... akkor neked nem szemüveg kéne, hanem távcső! Azt meg már úgysem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha végigviszi az előzést, de az biztos, hogy vagy a kamionos elé vág ki hirtelen, vagy a másik irányba, egy fának. Egyébként meg 2-3 mp telik el a visszatérése után és már jöttek is a szembesávban, de ha ez a véleményed, akkor te a "sofőr" helyében (aki amúgy szerencsésen megúszta) vagy meghaltál volna, vagy megöltél volna valakit. Gratulálok!

   nemessiss2nemessiss2Hónapja
  • Hát nem tudom, 2 milla van a hátam mögött és még mindíg megkaptam az orvosit PAV I. kettes csoportba l982 óta, igaz ez csak defenzív vezetésre jogosít 007-es ügynöki szerepre nem. A szemészeten tudomásom szerint nincs traumatológia.

   László GaramszegiLászló GaramszegiHónapja
  • Nem jól látod, de vigasztalás legyen, hogy van szemészet, ahol megoldást találsz a problémádra. :)

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Értem én, hogy szül a macska és sietni kell, kamion mögött menni meg milyen megalázó már, de ránézésre 70-80-as tempóval mentek a szakadó esőben, tényleg nem elég? És egyetértek a többi kommenttel, amik felhívják a figyelmet, hogy mennyire hamar jött a szembeforgalom...

  B. K.B. K.Hónapja
 • Ez a kis matchbox sofőr bátor volt. Ilyen helyen előzni...

  Eazy-EEazy-EHónapja
  • @Hallja Menjeninnen Bátor hülye. 😆

   Eazy-EEazy-EHónapja
  • 1.6 betegággyal

   PéterPéterHónapja
  • Nem bátor volt, hanem hülye.

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Biztos halaszthatatlan dolga akadt..

   LSHKRLSHKRHónapja
 • Itt nem volt semmilyen fáradság csak megmentette az elöző életét hogy ne előzze meg. Mer szemből jöttek . És ezt előző nem látta. Én is húztam így ki kamiont mer frontális ütközés lett volna.

  CsíborCsíborHónapja
  • Lofaszt mentett. Lazán meg tudta volna előzni. Akkor mentette volna meg ha fékez egy kicsit.

   ForWhhyForWhhyHónapja
 • Bátor dolog ekkora vízpárában előzni rögös és vizes úton egy húszméterest. Lehet csak azért mondom ezt mert beszari vagyok, aki a kamion (ha az tempósan halad) mögött marad ilyenkor, ami pajzsként megvéd a szemből érkező megtévelyedettek ellen.

  Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • Ilyen időjárási viszonyok között és ilyen úton én is simán maradok a kamion mögött és felveszek egy kényelmes követési távolságot. Nem beszariság egyáltalán,aki megakar előzni annak van helye előttem bőven.

   CrusaderglennCrusaderglenn26 napja
  • @Zsombor Kaló az. Megfelelő társaság és full baromságok helyén kezelése szükséges ehhez a filmhez! (+ "Fájdalomcsillapító"... ;) )

   SteveSteveHónapja
  • @Exler Dr. nem biztos hogy az, de az Ali G c. filmből van, egyszer nézős vígjáték.

   Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • @Zsombor Kaló Ez milyen meme? :D

   Exler Dr.Exler Dr.Hónapja
  • @Steve jeájnó vat ju szpell, risztekpá ;)

   Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
 • Ha nem húzta volna rá a kormányt akkor nem tenné fel ezt a videót de nem azért mert nem történt volna semmi hanem mert frontális ütközésben belehalt volna 🤷🏼

  BalázsBalázsHónapja
  • @ForWhhy lehet, hogy átért volna lehet, hogy nem ... azért másodperceken számolni az életedet megéri ?

   BalázsBalázsHónapja
  • @István Vas A saját temetését is elbukta, ami nagy baj, mert legközelebb még magával vihet valakit, aki ártatlan.

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Ki kellene kockázni a részleteket is. Igen 7.5mp a második előzés a kamion végétől kényelmesen és a kamion fékezésével. Az elsőnél 9mpnél ér a kamion végéhez onnan ugye 7,5mp a tiszta előzés és a kamion eleje mellet 4mp. Akkor 9+7,5=16,5mp nél van a kamion előtt. A szemből érkező 16-17 mpnél van a kamion végénél! Ez a nyerges vontató kb:18m. Nagyon necces lett volna HA sikerül. 20-25 mp-et bukott így.

   István VasIstván VasHónapja
  • @ForWhhy Eldugulhatnál végre a hülyeségeiddel, nem tudsz vezetni.

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Hülyeségeket beszélsz. Több mint 12 másodperc volt ez a leszoritasos előzés ameddig auto nem jött. Utána 7.5 másodperc alatt megelőzte. Akkor a szembejovő csak jó 5 másodperc múlva ért volna oda.

   ForWhhyForWhhyHónapja
 • Szerintem meg a kamionos megmentette az életed!!! Az állítólagos "elszabás" után öt másodpercek jött két személyautó is!!!! Gondolom nem egy ferarival voltál!!!! Csak mert ahhoz a szerelvényhez, hogy megelözd, biztonsággal, 35méter szükséges!!!! Vizes csúszós úton, borús időben ez több volt mint felelőtlenség részedről!! És igen, a kamionosnak nincs joga játszani a közlekedési rendőrt!!!! De joga van megvédenie a saját és mások életét!!!! Én is padkára tetelek volna ebben a szituációban! Ez a fagyi most visszanyalt! A legnagyobb problémának azt tartom, ha valaki nincs tisztában a saját járműve és az előzendő jármű paraméterei el és az alapvető fizikai törvényekkel!

  Herr PapirtorpedoHerr PapirtorpedoHónapja
  • @ForWhhy Egy előzés ne 5 és 7 másodpercre legyen kiszámolva. Ezen az úton, ilyen időben előzni ugyan az mint fejjel menni a falnak, főleg egy kamiont ami veri fel a vízfüggönyt és alig látsz el mellette. Tény, hogy ha direkt volt a manőver, eléggé elkésett vele a kolléga, de azt se felejtsük el, hogy széllökés, nyomvájú is megdobhatta. Ezzel a kettővel semmit nem tudsz csinálni, csak azonnal visszahúzni a kormányt, ahogy itt meg is tette a sofőr....

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • @ForWhhy azért volt csak 7.5 mp, mert a kamionos fékezéssel lassított.

   Gyula PolinszkyGyula PolinszkyHónapja
  • @Herr Papirtorpedo Remélhetőleg már kinőttél a mesék korából. Okítani meg nem foglak, mert felesleges. Aki ennyire nem látja át a helyzetet, az számomra reménytelen eset. Az a legszomorúbb, hogy a beírásod alapján még közöd is lehet a kamion vezetéshez. Az isten mentse meg a többieket a hozzád hasonlóktól meg ettől a ba.omtól is a videón.

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
  • @Spéci Béci ahhaaa.......mesélj még kérlek.

   Herr PapirtorpedoHerr PapirtorpedoHónapja
  • Nem szeretem, amikor egy abszolút dilettáns osztja az észt. A sok balfék lájkja téged igazol mi? :D

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
 • elnézve a kommenteket és pl a ma (május 19) délutáni zuhét tényleg úgy érzem, hogy én vagyok helikopter, amiért egy random eső miatt nem akarok pl az m7 belső sávjában 70-80 körül csorogni, lakott területen kívül meg 60-70 körül. aki fél vagy nem lát az esőben, az álljon félre valahol, azzal kockáztat a legkevesebbet. a látási és útviszonyok egyszerűen nem tudják indokolni, hogy a megengedett sebesség felével tartsák fel az emberek a forgalmat. amit konkrétan ehhez a videóhoz tudnék hozzáfűzni a "miért nem lehet követni?" kérdésekre: milliószor biztonságosabb a kamion előtt, mint mögött (pl látod a vízátfolyást, nem szórja rád a kavicsokat, hogy aztán mehess szélvédőt cserélni, egész egyszerűen látni fogsz előre, amint megelőzöd)

  dan tdan tHónapja
  • Nem vagy helikopter. Sok idiota meg szaraz uton napsutesben sem hajlando a megengedett sebesseggel menni mert neki epp igy kenyelmes. En buntetnem ezt is. Aztan duhongenek a buntetozesek miatt. Aki raer menjen vonattal, ne a tobbi autost tartsa fel.

   Zoltan HellerZoltan HellerHónapja
  • @Food Flow a mai konkrét esetemben 70-80 körül vonatoztak az m7 belső sávjában ahelyett, hogy kipróbálták volna a külsőt :( senkit nem veszélyeztettem, csak nem bírom elképzelni mi történik ilyenkor a másik fejében. merek élni a gyanúval, hogy ugyanezek az emberek szoktak 110 körül csapatni a középsőben verőfényes délutánokon is, de ez már tényleg szigorúan csak elmélet.

   dan tdan tHónapja
  • @Hallja Menjeninnen köszönöm mindkettőtöknek a tanácsokat. picit erősnek érzem, hogy az álljon ki a forgalomból esőben, aki amúgy lát/műszakilag rendben van ahelyett, aki nem lát/nem mer/műszakilag nincs rendben, de ettől még elfogadom, hogy ti így gondoljátok helyesnek. azzal a résszel viszont nem tudok mit kezdeni, hogy miért lenne mások veszélyeztetése, ha az ember megelőzi a mazsolát. nem azt írtam, hogy le kell szorítani vagy bevágni elé, hanem megelőzni, amint lehet és minél nagyobb távolságra kerülni tőle. így leszek én biztonságba tőle, ő meg "a fajtámtól", aztán mindenki békében hazaér.

   dan tdan tHónapja
  • Attól, hogy te nem félsz és jobban is látsz (szerinted) az esőben, még nem jogosít fel arra, hogy másokat veszélyeztess. Ha nem tetszik, hogy ilyen körülmények között "feltartanak", fogod magad és kiállsz...

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Egyrészt a KRESZ előírja, hogy a látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni, teljes mindegy, hogy te ilyen körülmények között a megengedett sebességgel szeretnél közlekedni, attól még más "feltarthat" téged, ha úgy ítéli meg, hogy neki az a tempó biztonságosabb. Másrészt pedig, lehet nagyobb követési távolságot tartani, úgy nem veri össze az autót kaviccsal...

   Food FlowFood FlowHónapja
 • Olvasom a kommenteket meglepődök, és most a video készitőjét védem kivételesen. Esik az eső és mi van akkor, esőben már senki ne is előzzön? Ja értem vonatozzon mindenki a kamion után ha esőben utól éri, ha feltorlódik 30 autó mögötte az se baj. Sok amatör kommentelő. Azért ilyen a felvétel mert a kamion mögött vizfüggöny van nagy vákum miatt, ha kiérsz mellé akkor már nincs olyan nagy viízfüggöny és jól látsz tudsz előzni nyugodtan. Egyébként aki már vezetett kamion mögött esőben vizfügönyben, az tudja jól az sem kényelmes és biztonságos ha mögötte maradsz. Folyton járatni kell ezerrel az ablaktörlőt föleg ha picit sáros is az út az ablakmosód kifogy szinte néhány km után. Legjobb minnél hamarabb kielőzni, kikerülni nem mögötte maradni.

  Jóska SobriJóska SobriHónapja
  • @Jóska Sobri Pont ugyan olyan veszélyes mint bármilyen másik jármű mögött haladni, csak tartani kell a követési távot - ami ugye relatív. Ha veri a f*st a képedbe, akkor van jobb oldalt egy pedál, arról leveszed kicsit a lábad és jééééééé, már nem is kell nyomkodni az ablakmosót...

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • @Jóska Sobri A videó készítőjét védem részből nekem ez jött le. Nyilván nem az esővel van baj, és az előzéssel sincsen. Csak sokan elfelejtik, hogy előzni nem "KELL" hanem "LEHET" abban az esetben ha a feltételek adottak. Az előzés gyakorlatilag a legveszélyesebb manőver amiben biztosra KELL menni. Ahol nincsen "lehet meglesz" meg "talán sikerül" hanem csak abban az esetben kell nekiállni, ha tudom, hogy sikerülni is fog. Pont azért, mert az esetleges hibázás nagyot büntet. És a fenti videón számomra az látható, hogy nem voltak meg az előzés feltételei, csak vakon berombolt a kamerás autó. Miközben szemből jöttek. A mások megelőznek is amolyan "bánom is én" dolog kellene legyen, csak sokan ebből is presztízs kérdést csinálnak. Ha valaki előzni akar, hát előzzön, hagyok neki helyet. Még mindig jobb mint bele menni vakon egy helyzetbe ahol erősen benne van a pakliban, hogy nem térek haza és viszek magammal másokat is.

   Attila VargaAttila VargaHónapja
  • @Vader Darth Nem úgy értette a sápadt arcú, ő turbulenciát akart volna mondani, de az a nagyobb repülőgépekre jellemző. :)

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • @Hallja Menjeninnen Azt nem értettem én is, mi a gond ha a kamion mögött kell menjen, bebújik a kamion seggébe? Vagy újabban vákumzónának hívják?

   Vader DarthVader DarthHónapja
  • A biztonságos követési távolságról hallottál már? Amúgy meg milyen vákuumról hadoválsz itt, doktor úr? Gondolom arról, ami a burádban van...

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Ilyen látási viszonyok mellett, előzni egy viszonylag gyorsan haladó közel 20 méteres kamiont egy másfél sávos úton, nem túl okos dolog. Lehet fikázni a kamionost, de lehet, hogy Ő már látta a magasabb pozícióból, hogy jönnek szembe, és azzal, hogy nem engedte emberünket előzni, azzal megmentette az életét. Köszönd meg szépen.

  Eagle EyeEagle EyeHónapja
  • @ForWhhy Persze, hogy könnyen meg tudta előzni, taposta a féket a kamionos a második próbánál XD

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • Ez pont így lehetett!

   Zsuzsanna DöbrenteiZsuzsanna DöbrenteiHónapja
  • @ForWhhy azért értek oda később, mert a kamion manővere miatt lassitottak.

   Viktor MadaraszViktor MadaraszHónapja
  • @ForWhhy az a baj, hogy sok esetben nem az ilyen hal meg, hanem az ártatlan résztvevő(k). Ajánlom a 112press csatornát, sok balesetről beszámolnak aminek sírós (legalábbis nekem az) a vége.

   Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • @Istvan Botos HA el tud...

   SteveSteveHónapja
 • Egyszer ezt az apám mesélte el: 1987-ben a szomszéd bácsi épp az új Ladaját próbálgatta mikor a lada elszabadult és kidöntött 14 villlanyoszlopot és 3 fát

  Ádám MadarászÁdám MadarászHónapja
  • @- Gr4phon Ja ezt én is hallottam történelem órán ☺

   Vader DarthVader DarthHónapja
  • @Ádám Madarász A budai váralagutat is egy elszabadult Lada csinálta. Azelőtt nem volt ott semmi csak a várdomb luk nélkül. A sofőr jött a Lánchídon Buda felé amikor leragadt a gázpedál. Állítólag Lengyelországban állt meg, ott fogyott ki a benzin.

   - Gr4phon- Gr4phonHónapja
  • @villamjoe87 lada volt apám mesélte én 1 hetes voltam akkor

   Ádám MadarászÁdám MadarászHónapja
  • 14 villanyoszlop, 3 fa..... tank volt az barátom, nem Lada :)

   villamjoe87villamjoe87Hónapja
  • @Celebúr - WOT TŐGY-videók igen ez igaz 14 oszlop bánta

   Ádám MadarászÁdám MadarászHónapja
 • Előzni ? 18 méteres járművet azon a keskeny és nem túl jó minőségű úton, korlátozott látási viszonyok mellett ? Mi dől össze, ha elkíséri az ember egy darabon és ott előzi meg ahol adottak a feltételek ?

  Pál PéterPál PéterHónapja
  • @Istavn Bulla Ezt mire érted, hogy rodeózik azon az úton?

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • Leesik a kicsi kukija ha nem előz

   conmadbenconmadbenHónapja
  • Na ilyenért elvenném az előzőtől a kedvet,hogy autóba üljön!Bár a kamionos sem túl világos ,hogy miért rodeózik a "kerékpáruton""?

   Istavn BullaIstavn BullaHónapja
  • @Patkás Krisztián Úgy vélem a kamionos, szándékosan vagy véletlen, bizony életeket mentett.

   Pál PéterPál PéterHónapja
  • Az ilyennek az egoja. Azert meghallgatnam a kamionos allaspontjat is az esetrol, mindjart kerek lenne a sztori.

   Patkás KrisztiánPatkás KrisztiánHónapja
 • a köcsög kamionos nem igaz hogy nem tud 90-nel menni csak 80-al, azért is megelőzöm legyen jégeső ónoseső mindegy spórolok 10 kilóméteren 20 másodpercet.

  b Balintb BalintHónapja
 • Vizes út veszélyes.

  zene zenezene zeneHónapja
  • Senki nem csúszott meg, ez nem arról szól.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyHónapja
 • Mi ez a moslék minőség megint? :D

  LackoooLackoooHónapja
  • olcsó dashcam?

   Yahiko Saggitarius IcecrownYahiko Saggitarius IcecrownHónapja
 • "mert esik, attól még haladni kell"?? Hát haladt.. bőven. Nem 30-al ment a kamion sem. Ilyen időben szerintem legyen ez elég. Szerintem. (Kamionos persze hibázott)

  Lauron AllemannLauron AllemannHónapja
  • @Viktor Daruka Lehet,hogy nem jött volna ki . Csak azt nem értem,minek kezd előzni mindenáron,még akkor is,ha nem tudja befejezni. Vannak ilyenek egy páran .

   Attila FriedrichAttila Friedrich28 napja
  • @Attila Friedrich Na ez az... mindig bántanak minket, virsli ujjúakat. A témához hozzászólva, a fékezés itt kevés lett volna.

   Viktor DarukaViktor Daruka28 napja
  • @Attila Friedrich :)

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • @Hallja Menjeninnen Más dolgom is volt közben. Azért ez nem állandó,de előfordult már. Lehet nagy az ujjam.😁

   Attila FriedrichAttila FriedrichHónapja
  • @Attila Friedrich Hova sietsz, Pumukli?

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Ebben az idoben biztos, hogy kell elozni? Nem ismerem a korulmenyeket, de nekem ugy tunik, hogy az elozes inkabb nem javallott.

  András CsányiAndrás CsányiHónapja
  • @milk4 Vak vagy?

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Lehet, hogy ott, akkor én nem előztem volna, de a kamionos volt a hibás, nem az előzni próbáló autós.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyHónapja