Az egyik legnagyobb és leggyakoribb, elképesztően veszélyes hiba, amit elkövettek

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette - a sajnos nagyon gyakori, tipikus - esetet tegnap, 10 óra magasságában, a Bosnyák téri piac gyalogos átkelőnél, a városból kifelé menet.

" Sajnos gondolom mindennapi esemény látható a videón, én mégis megijedtem. Utána kultúráltan számon is kértem az illetőt, amikor leparkolt.

Azt mondta: Fáradt vagyok, hosszú műszak után vagyok, ezt elb..tam.

Jeleztem, hogy ha az illető nem áll meg a másik autó mögött, akkor most akár halott is lehetne, erre a válasz az volt, hogy igen, ez van. Remélem többet nem tesz ilyet. "
- fűzte hozzá a videóhoz olvasónk.

További tartalmakért IRATKOZZ FEL CSATORNÁNKRA és kövesd weboldalunkat: bpiautosok.hu , valamint Facebook oldalunkat: bpiautosok.hu

Letöltés

Megtekintés
34,622

Megjegyzés

 • Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette - a sajnos nagyon gyakori, tipikus - esetet tegnap, 10 óra magasságában, a Bosnyák téri piac gyalogos átkelőnél, a városból kifelé menet. " Sajnos gondolom mindennapi esemény látható a videón, én mégis megijedtem. Utána kultúráltan számon is kértem az illetőt, amikor leparkolt. Azt mondta: Fáradt vagyok, hosszú műszak után vagyok, ezt elb..tam. Jeleztem, hogy ha az illető nem áll meg a másik autó mögött, akkor most akár halott is lehetne, erre a válasz az volt, hogy igen, ez van. Remélem többet nem tesz ilyet. " - fűzte hozzá a videóhoz olvasónk. További tartalmakért IRATKOZZ FEL CSATORNÁNKRA és kövesd weboldalunkat: bpiautosok.hu , valamint Facebook oldalunkat: fb.com/bpiautosok.hu

  Bp-i Autósok KözösségeBp-i Autósok KözösségeHónapja
  • Ezt a kezdeményezést jónak tartom/nézem/támogatom, de áruljátok már el hogy miért nem lehet jobban odafigyelni a magyar nyelvre. Így is rohamosan terjed a hülyeség, miért kell már a leírásban is erősíteni ezt. Mi köze az időpontnak a magassághoz ("10 óra magasságában") ? Semmi, lehet használni a 10 óra körül, 10 óra tájban, stb. kifejezéseket...rövidebb is, helyes is. És most persze lehet 'nyelvtannácizni' :)

   NetDogNetDogHónapja
  • @S TJ "minden zebra = fekvő akadály" - Ezt nem értem. "ha jobb lennének az utak akkor a magyar ember türelme is javulna" - Szerintem ez inkább habitus kérdése. Olaszország nyugati ország, és mégis olyan dolgokat láttam ott az utakon, ami pl. Ausztriában elképzelhetetlen lenne.

   CoolKoonCoolKoonHónapja
  • @CoolKoon vagy inkább tanulni kéne nyugat Európától: minden zebra = fekvő akadály + felújítani a magyar utak 75%-t. Kínai emberként mindig is mondtam ha jobb lennének az utak akkor a magyar ember türelme is javulna.

   S TJS TJHónapja
  • @S TJ Ami azt illeti, a zebrán "elütni próbáló" delikvenseknek mindig szakszerűen beintek, jó nagy lendülettel, hogy mindenki lássa (volt már, hogy egy ilyen barom lelassított, gondolom megállt volna "intézkedni", csak hát addigra már voltak mögötte vagy hárman), de azért természetesen MINDIG körülnézek, igen.

   CoolKoonCoolKoonHónapja
  • Ahogy nézem a magyar gyalogosok igen is tudják zebrán haladva ki az Úr az aszfalton... 😅

   S TJS TJHónapja
 • Rossz és rágalmazó a cím! Ez a menőver nem hiba hanem emberölési kísérlet és én még SOSEM követtem el! Vigyázok a puhatestűekre!!! Ennél rosszabb zebra a Budafokin a Hauszmann Alajos kereszteződésében. Na ott még nekem is 20-30 kocsi mire megáll egy.

  Sándor SeresSándor Seres16 napja
 • Valaki egyszer azt mondja meg, ha van lámpa, de sárgán villog, vagy nem is működik, ott miért teljesen reménytelen átjutni? Egy sima zebránál elég jó esély van átjutni, lámpásnál még több, nem működő lámpánál semmi!

  László KutiLászló Kuti17 napja
 • Az ilyeneket kellene a zéró tolerancia nevében azonnal jogsimegvonással büntetni. Elsőnek 3 hónap, másodszorra 1 év, harmadszorra vissza se adnák. Pár ilyen sztori és nálunk is annyira előzékenyek lennének a zebránál az autósok, mint Bécsben.

  Péter KovácsPéter Kovács29 napja
 • Ez nem hiba, ez potenciális gyilkosok garázdálkodása.Teljes vagyonelkobzás, irány Szibéria mindhalálig!

  xsonzolosterxsonzolosterHónapja
 • Engem így ütöttek el (átmentek a lábfejemen), a sofőr azt mondta, h azért nem vette észre a zebrát (meg engem), mert csak azt figyelte, h miért állhatott meg a másik kocsi.

  Gyula HorváthGyula HorváthHónapja
 • Bosnyák téri zebrák mindegyike halálzóna.

  Gergely BarnaGergely BarnaHónapja
 • Ha ilyen k..va fáradt akkor üljön be egy taxiba. Ha a gyalogos iskolás lett volna és átszalad???? Jobb nem belegondolni!!!

  Jenő DóczyJenő DóczyHónapja
 • Az ijennek kivánom hogy egy szerettét igy üssék el. másbol nem tanulnak ezek a debilek.

  mihály deichlermihály deichlerHónapja
 • Jogsit elvenni, mehet gyalog a gyökér

  aadaamaadaamHónapja
 • Lányomat így ütötték el a Clarkon. A busz megállt, az Alagútból kijövő opel meg nem. 😡🤬

  Tamás VágvölgyiTamás VágvölgyiHónapja
 • Ostóba, annyit tud, amennyit ér. Jellemzően ez az oktatási rendszer és a KRESZ vizsga hibája. Az esetek ismétlődési számából adódóan az oktatók és a vizsgát összeállítók a felelősek. Több bejegyzésemben említettem már, hogy súlyozott vizsgakérdésnek emelném be az összes KRESZ vizsgába és akár nyilatkozat formájában az oktatók számára is kötelezően leadandó anyaggá tenném a jelzőlámpa nélküli zebrán történő áthaladást! DE, AMEDDIG AZ EMBEREK ELPUSZTÍTÁSA A CÉL ÉS NEM AZ Ő MEGMENTÉSÜK, ADDIG VÁLTOZÁS EBBEN SEM LESZ (E TÉREN SEM).

  Péter KardosPéter KardosHónapja
 • Nem tudom, mi jár forgalmi vizsgán a párhuzamos közlekedésben zebra előtt, zebrán a másikra ráközelítésért... akkor is buktatni kellene érte, ha sehol nincs gyalogos a közelben...

  MrDzsaszperMrDzsaszperHónapja
 • Pedig itt alapból ezerszer jobban kell figyelni, mert ha beindul a Bosnyák téri piac fesztivál, az égből is kerekesszatyros szupernagyik potyognak.

  PeterPeterHónapja
 • Friss jogaival egy ilyen szituációban majdnem elütöttem egy fiatal hölgyet. Azóta eltelt 14 év balesetmentesen. Ez lett a " veszőparipám"és már sokszor előfordult hogy az általam elengedett gyalogosra én dudáltam rá, mert láttam a tükörben hogy nem fognak megálni. És olyan is hogy városi araszolásnál vagy a buszal szemben a zebra előtt megállok, mivel nem látom hogy van e gyalogos forgalom. És ledudálnak.

  Péter HegedűsPéter HegedűsHónapja
 • Ez az ami a legjobban kihoz a sodromból… nem egyszer beszélgettem már el ilyen sofőrökkel… 😎😁

  Sz GergelySz GergelyHónapja
 • Ez a legszánslmasabb dolog, amit ember elkövethet...nem igaz, hogy nem látja a másik autót, majd a zebra felfestését, majd a gyalogost a zebrán...ha meg mégse, nincs helye a forgalomban...Pár hónapja az álló autók ellenére a motoros a zebrán áthajtott és majdnem átment egy babakocsit tóló fiatal nőn. Ezt végignéztem..... Pár másodperc után utilértém, kiszáltám és csak annyit tudtam mondani: - Ember, te tényleg nem vagy normális...

  Tamás KissTamás KissHónapja
  • És még mit nem látott? A 2db, lepedő méretű, neonzöld keretes táblát! Bécsből látni hunyorítva, de ő tolja neki. Ammarrha...

   Attila Tamás MakaiAttila Tamás MakaiHónapja
 • A video készítőjétől kérdezném, hogy talán valamiféle hatósági személynek (ezt igen kötve hiszem) hiszi magát vagy valamiféle modern Roobin Hoodnak? Minden autós. Újra mondom, hogy minden autós behúzza ugyanezt napi szinten. Kérd számon mindegyiket. De csak addig, amíg állok nem b*sznak. Szerencséd volt. Talán máskor nem lesz.

  János Ádám ViolaJános Ádám ViolaHónapja
  • Nem csak gyalogost. Kerékpárost, motorost vagy épp egy másikba rohan bele. Nem értem, min vagytok úgy elcsodálkozva. A héten dunakeszinél a lehajtón törte rommá egy punk forma a kocsiját. Nyitott borosüveggel a kézben szállt ki a kocsiból. Ott voltam. Öt perccel később dunakeszin két autó törte szét egymást egy kva parkolóban. Mindez ugyanazon a napon öt perc eltéréssel. Másnap a 16. kerületben ba**ta szét magát és a környezetét egy bmw-s. Tegnap a szintén a 16-ban ment előttem egy idióta. Széles út, a szélén két bringással a bringasávban. Az ember hússzal nem mert elmenni mellettük, érthetetlen, miért. Akkora elkerülő manővert tolt, hogy átment a másik sáv közepére. Mindezek után átment a full teli piroson. Nem videozok, nem is fogok soha, fölösleges. De mi a f*szt vagytok úgy elcsodálkozva... : )

   János Ádám ViolaJános Ádám Viola28 napja
  • Az mit jelent, hogy "minden autós behúzza ugyanezt napi szinten"? Minden autós napi szinten majdnem elgázol egy gyalogost?

   kiskadar69kiskadar6929 napja
  • állon*

   János Ádám ViolaJános Ádám ViolaHónapja
 • Lassan kezd szégyen lenni, hogy bármi kis hibát elkövet az ember vezetés közben, feldobják a netre és kész. Tény, hogy lehetett volna ebből nagyobb baj is, de ez, hogy már mindent feltesznek... vicc kategóra. A sok önjelölt rendőr... Nyugodtan kövezzetek meg

  deral5deral5Hónapja
  • Végül is csak külön paragrafus van erre az esetre a KRESZ-ben, vajon miért? Ezt megszegni nem "kis hiba", hanem jó eséllyel egy gázolás.

   IT fails!IT fails!Hónapja
 • rövid fékláma = őőőőőőőőőőőő messze van az még és inkább a gázra lépett, derék sündőrség a maszkok helyett inkább a veszélyes sofőrőket vegzálja

  CoS DCoS DHónapja
 • Én soha nem mennék át zebrán csak mert egy autó megáll, én megnézném, hogy a másik sávban meg fog-e állni a másik autó, mert az látszódik. Első a baleset elkerülése, a jogászkodás másodlagos.

  ratkooporontyratkooporontyHónapja
 • Amit könnyű benézni, az a kerékpár. Azt sem szabad megelőzni zebrán, közvetlenül zebra előtt. Egy zebra előtt megalló autót illenék "felfogni".

  József NémediJózsef NémediHónapja
 • Hosszú műszak után, fáradtan, buszra kell ülni, nem autóba.

  Bela HegyesiBela HegyesiHónapja
  • Nem már, ezt nem mondod komolyan? :) Neki ehhez joga van. Jó lehet más belehal, ne de mit számít ez akkor, amikor ő róla van szó.

   stargazerhustargazerhuHónapja
 • Na ez is sietett valahová.Tescóba mert épp akciós a farhát,nehogy elfogyjon.Megállítanám és egy nagy pofont neki.Nem gondolja hogy akár az ő gyereke is mehet át éppen a zebrán? Idióták,barmok,bunkók,tudatlanok.Ilyenekkel van tele minden út.

  SS G.SS G.Hónapja
 • TELE A VÀROS UDVARIAS EMBERREL!!.....🐎🤪🥶🥶🥶🥴🥴😷😷😱😱

  PETER WEILERPETER WEILERHónapja
 • Ez nem figyelmetlenség, hanem a KRESZ nem ismerése. Sajnos a legtöbb autósnak fing-fogalma sincs, hogy nem haladhat el a megálló autó mellett.

  Szabolcs GálosiSzabolcs GálosiHónapja
 • Hol itt a hiba? Manapság bárki parkolhat a szélső sávban, rendőr meg sehol. A gyökér gyalogos meg megtanulja tisztelni az autókat, ha nem éppen covid 19-ben akar meghalni, hanem gyorsabban... :)

  Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Ez nem hiba, hanem szarnak rá, ennyi.

  LackoooLackoooHónapja
  • Így van. itt nem "tévedett" senki, hanem direkt szegte meg a szbályt. Ezért letöltendő börtönt érdemelne.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyHónapja
 • Életem első, és eddig utolsó bírságát egy ilyen miatt kaptam, annyi különbséggel, hogy én a külső sávban haladtam. És az átkelni kívánó gyalogos egy szolgálatban lévő rendőr volt... :) 15ezer Ft-ot és 6 pontot ért ez a mutatvány, teljesen megérdemelten.

  Dávid DeliDávid DeliHónapja
  • Debrecenben egy ilyen most 50ezer és azt hiszem 6 pont. 😕

   Speaker83Speaker83Hónapja
  • @Dávid Deli bocsi nem láttam , hogy 2 sávoson történt , akkor így is úgy is szabálytalan volt sajna de ez van . Ez nálad egy pont csöcs szitu volt , és ahhoz képest még nem is volt morcos a jagelló úr !

   Péter SárosiPéter SárosiHónapja
  • Ez esetben meg kellett torpannia, csak azért nem lépett ki elém a másik autó mögül, mert nem volt róla meggyőződve, hogy én is megállok, helyesen. Sajnos a belső sávban haladó autó pont annyival volt előttem, hogy végig takarta a rendőrt ahogy haladtunk, este is volt, lassítását pedig balra kanyarodási szándéknak vettem, még meg is jegyeztem magamban, hogy "nem indexel a paraszt"

   Dávid DeliDávid DeliHónapja
  • Ha nem akadályozod a biztonságos áthaladásban és megtorpannia sem kell akkor miért is ?

   Péter SárosiPéter SárosiHónapja
 • Az ilyen esetekben a gyalogosnak is figyelnie kellene, nem a telefonját bámulni. Elvégre az Ő életéről van szó nem?

  Zsolt PatakiZsolt PatakiHónapja
  • Középkorban is ezt mondták annak aki guillotine alá feküdt. Akkora baromság amit írsz, de van húzása.

   Sándor SeresSándor Seres15 napja
  • Szüleidnek is védekezni kellett volna.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyHónapja
 • ilyenkor mire gondol a sofőr, hogy a másik sávban nézelődni, esetleg recskázni állt meg a másik?

  bolondemberbolondemberHónapja
  • @Péter Sárosi én eddig több ilyet láttam, mint "bóbitát aki azt se tudja hol van" Ha a zebránál áll, akkor igyekszem megállni.

   bolondemberbolondemberHónapja
  • Én nem jártam még így , de szerintem Te is láttál már brahira út szélén megálló bóbitát nem is egyet aki azt se tudja hol van ! Abból több van mint ilyen szituból ! Itt a delikvens nem az autót nem vette észre hanem a zebrát . Öreg hiba és vélhetően tanult is belőle !

   Péter SárosiPéter SárosiHónapja
 • Se lát se hall dömötör.

  Attila FriedrichAttila FriedrichHónapja
 • Hülyeség a zebra, csak csalogatja a gyalogost. :D

  Jones AshJones AshHónapja
 • Megint nyert az ORFK 30 rongyot a kaparóson...

  sodoma75sodoma75Hónapja
  • 1:nem biztos hogy nyert (megtetted a feljelentést?) 2:azt nem az ORFK kapja.

   Roger DarkmanRoger DarkmanHónapja
 • Minek sétált arra

  Istvan KaradiIstvan KaradiHónapja
 • Hát, éppenséggel a videóból úgy tűnik még jól rá is gyorsított, miközben messziről lehetett látni, hogy a külső sávban lévő autó lassít, megáll. Ha nem lőtt volna ki, még akár el is hiszem, hogy csak benézte és figyelmetlen volt. Nem mintha attól kevésbé lenne súlyos hiba...

  gabber01gabber01Hónapja
 • Szerencsére a gyalogos ki volt képezve túlélésre. A megfontolt, rutinos öreg róka:)

  - Gr4phon- Gr4phonHónapja
  • Ez a basic szint. A profinak lett volna ideje mondjuk egy esernyő hegyével megrajzolni a kocsi oldalát.

   notmy cupofteanotmy cupofteaHónapja
  • Meg elég magas ahhoz, hogy átlásson a neki megálló autó fölött. Ha egy kisbusz állt volna meg neki, attól nem látta volna az Astrát...

   Speaker83Speaker83Hónapja
  • Rutinos és ezért öreg , ha fiatal, lehet nem fogja megélni ezt a szép kort.

   Roger DarkmanRoger DarkmanHónapja
 • És? 😂😂😂😘

  Sandor GeraSandor GeraHónapja
 • Ezek a dinómen helyzeten nagyon veszélyesek!

  Balázs LengyelBalázs LengyelHónapja
 • mielott kezdek lassítani és esetleg megálni a zebra elott érdemes belepillantani a tukrokbe is hogy nincs e éppen valaki túl kozel mogodted vagy a másik sávban épp gyorsabban haladó kocsi és inkább tovább menni mint egy gázolásnál részt venni. a gyalogosok kivételeket értve BUTÁK és aláfutnak a kocsiknak. inkább nem állok meg és megmentem életét egészségét a gyalogosnak ez nálam tobbet ér .

  _fefe_fefeHónapja
  • @Minimaci 2 szer részem volt benne,hogy amikor megáltam a mellettem levo sávban való elgázolta a gyalogost abból 1 szer szolgálatban. Elég volt belole,koszonom és volt biztos úr nem áll meg azóta az ilyen esetekben és ha igen akkor legalább egy autó hosszat hagy magaelott,hogy a szamár a másik sávban látjon és a buta gyalogosnak legyen ideje reagálnia.

   _fefe_fefeHónapja
  • @_fefe Ezen kritériumok meglétében azért olyan túlságosan ne bízzál 😜! Amúgy, kicsit filozofikusan továbbgondolva; nem veheted magadra más döntéseinek súlyát. Tartsd be a szabályt és állj meg; s ha a melletted elhaladó figyelmetlen elcsapja a szintén figyelmetlen gyalogost, akkor így jártak, nem vagy felelős értük. Messzire vezető gondolatmenet, most ennyi legyen elég 👌

   MinimaciMinimaciHónapja
  • @Minimaci há régen biztos úr voltam :-) és ha a biztos úr nem vak,suket és van egy-pár IQ fejében meg sem álít

   _fefe_fefeHónapja
  • "Biztos Úr, azért nem álltam meg, mert láttam, hogy a mellettem jövő nem fog megállni, és nem akartam elé lecsalni a gyalogost." - Kíváncsi lennék a rendőrök reakciójára. Szerintem udvariasan kiröhögnek. Igazság persze van abban, amit mondasz és teszel, de ezzel azért majd ne védekezz... Én azt vallom, hogy mindenki maga tartsa be a szabályokat, és vigyázzon a maga irhájára. Ha nem teszi, sajnálom, de hibásnak nem érezném magam miatta (amellett, hogy dudálással, integetéssel igyekeznék figyelmeztetni, ha látom, hogy baj lehet).

   MinimaciMinimaciHónapja
 • Mi az, hogy "elkövettek"? Kik? Ha nem megy a fogalmazás, csak tegyétek közzé a videókat kommentár nélkül.

  Politidisz GyörgyPolitidisz GyörgyHónapja
  • @Politidisz György Akkor értem, és egyébként igazad van.

   MinimaciMinimaciHónapja
  • @Minimaci Nyelvtanilag értem. A kincstári hangnemet nem értem. Gondolom, nem jó ötlet kollektív lehülyézni a saját olvasóikat/nézőiket.

   Politidisz GyörgyPolitidisz GyörgyHónapja
  • A kérdés jó, de a "kik" kérdésre a válasz: "ti" - és mindjárt értelmet nyer, nem?

   MinimaciMinimaciHónapja
 • Tanulság, mindig de mindig figyelni kell gyalogosként, ha többsávos úton megy át ez ember. Ha most egy telefonnyomkodós gyalogos ment volna át, akkor pontosan az érkező autó elé lépett volna ki.

  János HorváthJános HorváthHónapja
  • :-) Én is inkább csak kiegészítettem. A járművezetőknek nem árt tisztában lenni vele, mennyire egyoldalú a jogi felelősség egy ilyen helyzetben, amikor már nem lelép a vezető járműve elé az úttestre a gyalogos, hanem már az úttestet keresztezve érkezik a sávodba. Ott egyszerűen nincs még felelősségmegosztás kapcsán se mire alappal hivatkozni.

   MrDzsaszperMrDzsaszperHónapja
  • @MrDzsaszper Nincs vita közöttünk. Az autósnak meg kell állnia, a gyalogosnak meg érdemes figyelnie.

   MinimaciMinimaciHónapja
  • @stargazerhu Nem kell belemagyarázni olyat, amit nem állítottam. Nem kapaszkodok semmibe, mert nem vagyok ilyen autós. Én csak annyit állítottam, és ezt vállalom, és hajlandó vagyok megismételni is, hogy a gyalogosnak érdeke és kötelessége is az átkelés biztonságosságáról meggyőződni. Akkor is, ha az autós hülye. És direkt kiemeltem, hogy nem fogják a gyalogost felelőssé tenni baleset bekövetkeztekor. De azt is fenntartom, amit máshol már említettem, hogy a kellően figyelmes gyalogost SOHA nem fogják zebrán elütni (hacsak nem arra játszik a figura, hogy megáll, és az elé érő gyalogoson szándékosan áthajt - de valljuk be, nem sok ilyen eset van), mert bár elsőbbsége van, megvárja, amíg az autós(ok) "tudatják vele", hogy látják és el fogják engedni.

   MinimaciMinimaciHónapja
  • @Minimaci És ezen kötelezettségbe kapaszkodnak az ilyen autósok!? Ha majd véletlen a te gyerekedet ütik így el a zebrán, mert éppen vmiért hebrencs volt és lehet nem megfelelően győződött meg arról, hogy a kedves közlekedő kolléga ismeri e a KRESZ-t, majd lehet nem így gondolod... A vakok meg amúgy is bek@phatják... Csak az autós létezik. Főleg ha autóban ül. Ez már megint kezd áldozathibáztatás lenni...

   stargazerhustargazerhuHónapja
  • @Minimaci az úttestről lelépéskor kötelessége körülnézni. Ha a másik autó megállt és már annak a sávját keresztezi, akkor onnantól 100% tiszta helyzet és kizárólag a járművezető felelőssége. (Persze az általános baleset elkerülés gumiszabály vonatkozik a gyalogosra is, de semmi több kötelezettsége nincs, ha már megálltak neki és lelépett!) Meg kell állni, ha a másik sávban megálltak; és úgy kell megközelíteni a zebrát, hogy ennek a kötelezettségnek is eleget tudj tenni, és szükség esetén elsőbbséget tudj adni. Pont.

   MrDzsaszperMrDzsaszperHónapja
 • Egyszer figyelmetlen voltam, és én is elkövettem ezt a hibát. Szerencsére senki sem sérült meg. Az eset után félreálltam, és bőgtem, nagyon haragudtam magamra sokáig, és hálát adtam a Jóistennek, hogy nem lett nagyobb baj. Azóta sokkal jobban figyelek.

  Dia FarkasDia FarkasHónapja
  • @napey Valóban, a figyelmesség (es nem mellesleg a tolerancia) minden közlekedőtől elvárható.

   Zsolt FábiánZsolt FábiánHónapja
  • @napey Így igaz. Ha a gyalogosok is figyelnének, jóval kevesebben halnának meg a zebrán vagy az úttesten. Csak hát évekig nyomatták a tévében a propagandát, miszerint "a zebra a gyalogosoké"... sok marha ezt szó szerint értelmezi a mai napig... :)

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • Annyiban igaz, hogy a zebra nem a járda meghosszabbítása, mert a gyalogosok kötelesek megállni a zebra előtt és meggyőződni az átkelés biztonságosságáról. Legalábbis a kresz ezt írja elő, ha ez még számít vmit, hiszen a gyalogos nem olvasgat kresz szabályokat. Tehát nem a járda meghosszabbítása a zebra, hanem egy átkelő az úttesten, ahol tőbb tonnás vasak gurulásznak. A józan ész is azt diktálja, ne bízzuk az életünket csak úgy más emberekre, akik hibázhatnak, hiszen emberek. Körül kell nézni, ha két vagy több sáv van, oda is be kell nézni, jön-e vmi mielőtt kilépünk a takarásból

   napeynapeyHónapja
  • @Zsolt Fábián Nem költöznék Hollandiába, azok mind be vannak tépve, azért mennek bringával. :)

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
  • @Hallja Menjeninnen Viszont viccet félretéve, mind a vasúti átjáróban, mind a gyalogátkelőhelyen a közúti forgalom számít vendégnek, utóbbira Hollandiában láthatunk nagyon jó példát, ahol a zebránál szintbe hozzák az úttestet a járdával, így fizikailag is a járda meghosszabbítása a zebra.

   Zsolt FábiánZsolt FábiánHónapja
 • Óriási vörös betükkel írnám a falra: Zebra előtt álló kocsi mellett elhaladni TILOS! (és életveszélyes...). Nekem is volt egy ilyenem, megálltam a zebra előtt és láttam hogy a mellettem lévő sávban nem fog megállni a kocsi, dudáltam a gyalogos megállt a kocsim előtt, mellettem pedig a zebra végénél állt meg a másik kocsi csikorgó kerekekkel, kicsit beszartam...

  repcsirepcsiHónapja
 • Teljesen tipikus és mindennapos eset, már a piac eléjén lévő két-két átkelőnél is. Érdekes módon az elsőbbséget nem megadók jelentős részének a hasonlók után rögtön lesz ideje magyarázkodni, ha az ember jelzi a nemtetszését.

  PerillustrisPerillustrisHónapja
 • Utálom azt a részt. Mindenki siet vásárolni, vagy haza onnan. Meg se állnak a zebra előtt csak mennek mint a banyatank.

  Róbert KecseRóbert KecseHónapja
 • Ide kérem jelző lámpa kel.

  Kevin KoroknayKevin KoroknayHónapja
  • Inkább komoly büntetés.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyHónapja
  • @Zsombor Kaló Nem.

   Kevin KoroknayKevin KoroknayHónapja
  • S a lámpa jelzi hogy jön a gyalogos?

   Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • És akkor mi van? Láthattad az előző feltöltést...

   MinimaciMinimaciHónapja
  • *kell

   LollerkidLollerkidHónapja
 • Még jó, hogy a szerencse ott van az utakon és segít rajtunk. Mekkora szerencse, hogy nem egy kis iskolás ment éppen akkor ott, mert azok alapból átszaladnak a zebrán. Szerencsére a fémtepsi most nem koppant az aszfalton. A jogsi egy évre ugrik remélem egy jelképes csekk kíséretében. Aki nem alkalmas a vezetésre az ne üljön tömeggyilkolásra alkalmas eszközbe! Aki látja, hogy valaki nem alkalmas a vezetésre az meg engedje volánhoz ülni azt, mert Ő is felelős lesz a következményekért, még ha ezt soha nem is fogja rajta senki számon kérni, csak a lelkiismerete, (ha van olyan neki egyáltalán, mert sajnos az is épp akkora hiánycikk mit a józan ész). Ha jogsi nélkül lehet vezetsz akkor börtönt is kaphatsz, de ha ész nélkül vezetsz akkor? - na és itt van a nagy kérdés, hogy melyik az életveszélyesebb.

  Legyen Jobb a KözlekedésLegyen Jobb a KözlekedésHónapja
 • Esetleg az elsőnek megálló autós kicsit keresztbe állhatna, félig elfoglalva a másik sávot is, hogy ne lehessen elmenni így mellette.

  gazdinfgazdinfHónapja
  • @Zsombor Kaló Vagy egy letöltendő börtönbüntetés.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyHónapja
  • Inkább egy szenzorra kötött gépkarabély segítene.

   Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • Pont a minap jutott eszembe egy hasonló szitunál, hogy ha csak simán megállok a zebra előtt, veszélybe sodrom a gyalogost. Biztosabb lenne mindkét sávot elfoglalni.

   ATAGATAGHónapja
 • Sosem értettem az ilyen egysejtűeket. Fogalmuk nincs, mi zajlik körülöttük. Vajon mi a jó édes anyjáért állhatott meg a külső sávban közlekedő? El sem gondolkodik rajta, nem fogja fel a világot maga körül.

  Krisztián GulyásKrisztián GulyásHónapja
 • Jó gesztus, hogy rákérdeztél amikor leparkolt. Talán *ekkor* már elgondolkodott rajta.

  Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • Nekem legutóbb ezért csak kétszáz métert kellett mennem a legközelebbi benzinkútig. Az volt a meglepő válasz, hogy az én autómtól nem látta a gyalogost. 🤔 Akkor egy B Corsám volt. 😉

   Speaker83Speaker83Hónapja
 • Nehogy félreértsen valaki, szóval előre leszögezem: nem védem a büdös gyökeret, mert nagyon is rászolgálna egy jókora büntetésre. De, a gyalogos az mégis mi az istent nézett? Mert nem igazán láttam, hogy figyelte volna a forgalmat. Engem rohadtul riaszt az, hogy mind autóban, mind gyalog, biciklin annyi bamba ember van, hogy azt se tudja, merre van arccal. A forgalmat folyamatosan figyelemmel kell tartani, még azokat is, akikkel szemben elvileg elsőbbségünk van.

  XTXTHónapja
  • @Zoltán Kása Megállt, mert akkor már közel volt hozzá az autó, és észrevette. De ez eléggé az utolsó pillanat volt már. Ha megfigyeled, nem figyelte már az elejétől fogva a másik sávot is. Pedig kellene.

   XTXTHónapja
  • Én meg arra lennék kíváncsi , te mit néztél ? A gyalogos megállt , mikor látta, hogy jön a gyökér.

   Zoltán KásaZoltán KásaHónapja
 • Azon kívül, hogy le van írva.. hogy kéne a parasztnak vezetnie, közlekednie... Vegyük elő az életösztönt.. gyalogosként is! A gyal. átkelő nem véd meg, amiben több a vas, mint bennem, az elé nem megyek ki, ha látom, hogy nem is lassít a barom... az intenzíven menő lehet elmesélni, hogy "de nekem volt elsőbbségem" Ez az eset, napi szinten a nagyfaluban szerintem több száz! És van ahol összejön.. :(

  Béci FRASEBéci FRASEHónapja
 • A rendőrnek mit mondott volna ha megöli a gyalogost? "Bocsi fáradt vagyok, ez van" Ebből nekem az jött le, hogy előtte és utána is leszarja. A saját dolga fontosabb mindennél. Ha elbassza akkor meg keres kifogásokat. Csak egy halott mellett ez nem annyira működne...

  Gábor Gusztáv MegyeriGábor Gusztáv MegyeriHónapja
  • Mi az, hogy mit mondott volna? A rendőr pont leszarja, hogy ha valaki kinyír egy puhatestűt, csak az adminisztráció a lényeg... a rendőr nem pszichológus, hogy megoldja annak a lelki próblémáját, aki kivasal egy hülye gyalogost. Az a pap dolga.

   Hallja MenjeninnenHallja MenjeninnenHónapja
 • Valószínűleg az Opeles azt hitte, a "zebra" előtt (meg)álló autóból kifogyott az üzemanyag.. Különben minek állna ott.. 🙄

  MartelloMartelloHónapja
  • Gyakori. Tegnap is ez történt szemben megáll az autó, megállok (4 sávos út, két oldalt üzletek szóval gyalogos sem olyan váratlan), mellettem belsőben egy Navara természetesen átdurran. Nyilván poénból állok meg és a szemben lévő is, még ha messzebről takarásban is lehet a gyalogos.

   Fabiano.00Fabiano.00Hónapja
 • Azért az nem lenne olyan nagy baj, ha a zebrától kicsit visszább állnának meg, nem közvetlenül előtte azért, hogy ne közvetlen takarásból lépjen le a vakegér gyalogos, vagy a leugró bringás, hanem belátható legyen a másik sáv neki is és az autósnak is. Így egy kicsit több esély lenne a kölcsönös baleset-elkerüléshez.

  GrafoGrafoHónapja
  • " Zebránál megálló autó mellett tilos elhaladni." Mit is kéne belátni? Hogy vannak szabályok?

   JánosJánosHónapja
 • Minden hozzászólás arról szól, hogy figyelmetlen, nem látta a gyalogost (vagy épp nem is nézte). Igaz. De ilyen helyzetben nem is az a kérdés, hogy látja-e a gyalogost! Zebránál megálló autó mellett tilos elhaladni. Pont ezért. De mintha ez a szabály nem is létezne!

  Tamas DonatTamas DonatHónapja
  • @jános Nagy annál jobban nem tudom kifejezni, hogy konkrétan az útszélén álltam. Nem tébláboltam, nem nézelődtem, mert csak egy irányba van forgalom. Tehát a fejem se fordítottam el. 😃 De én nem is várok sokat, hisz mikor defektet kaptam 2,5 óráig nem állt meg nekem segíteni senki. Hiába integettem, jeleztem, hogy segítséget kérek. Ott álltam egy elakadás jelzővel villogó, felemelt autó mellett és senki nem segített. Úgy, hogy én már nem várok sem segítséget, sem előzékenységet a "honfitársaimtól". De ilyenkor mikor konkrétan szarnak az emberre, vagy veszélyezteti, mert nem, hogy nem lassít, hanem gyorsít , ilyenkor mindig eszembe jut egy dal. Méghozzá az Éjjel soha nem érhet véget. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Nóra SzécsényiNóra SzécsényiHónapja
  • @Spéci Béci ... amikor Béci belendül.. 😁 Van benned enerdzsi 😁👍

   MartelloMartelloHónapja
  • @Nóra Szécsényi Ha át akarsz menni a zebrán, légy határozott, hogy az autós is tisztában legyen vele, mi a szándékod. Vegyél fel szemkontaktust a közeledő autóval. Sokszor nem lehet eldönteni, mit is akar a zebra előtt tébláboló illető, zenét hallgat, várja a barátját, vagy tanácstalan hogy merre is akar menni. Nekem 99%-ban megáll az első autó, pedig nem szoktam kiugrani eléjük.

   jános Nagyjános NagyHónapja
  • @Spéci Béci én egyszer mértem az időt a zebra mellett állva. Konkrétan 10 percig egy autósnak nem jutott eszébe, hogy megálljon. Az se zavarta egyiket sem, hogy az előtte haladó x mennyiségű autó sem állt meg. Most vagy az volt a helyzet, hogy dísznek nézték, vagy láthatatlannak. Pedig konkrétan úgy álltam, hogy szószerint a járda legszélén, jelezve a szándékom. De senki nem vette figyelembe, még a rendőr sem.

   Nóra SzécsényiNóra SzécsényiHónapja
  • @hajas ádám Fél év az sok idő. ;) A kinti jobb tapasztalatok befeketíthetik az itthoniakat. :)

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
 • Ez pedig totál egyértelmű, jól belátható helyzet volt. Gyakoribb eset, amikor két sáv van, kocsisor csak az egyikben és a zebra elött álló autó úgy tünhet a másik sávban a sorral párhúzamosan közlekedő autó soförjének, hogy a sor miatt áll, miközben a zebrán épp egy gyalogos megy át, ami ha takarásban van az álló autó elött, akkor nem látható.

  elementselementsHónapja
  • @John Smith hete Johnny

   Jani JokerJani JokerHónapja
  • @Jani Joker hete Janikám.

   John SmithJohn SmithHónapja
  • az egyik sor áll esetben is csak a zebra előtt megállás és körülnézés után szabad áthajtani a zebrán...

   MrDzsaszperMrDzsaszperHónapja
  • @Jani Joker www.kresztanulasotthon.hu/index.php?section=tananyagvarakozas&oldal=4 4.1 Megállás Tilos megállni, a forgalmi és a műszaki okból történő megállás kivételével: e.) kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, valamint a gyalogos-átkelőhely előtt 5 méter távolságon belül: személygépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, kerékpárral, kézikocsival, 15 méter távolságon belül: minden egyéb járművel,

   GrafoGrafoHónapja
  • Ettől függetlenül még kellene, hogy legyen egy kis veszélyérzet az emberben, hogy ott lehet egy gyalogos. Legalábbis egy jó sofőrnek ez a félelmei között van..

   John SmithJohn SmithHónapja
 • Mi ez a rágalmazás a címben? :D Kikérem magamnak!

  toty1katoty1kaHónapja
  • Nem tartom magam annak, ebből adódóan nem venném magamra az általánosítást. Ha tele lenne az autóm sérülésekkel, ha rendszeresen feltartanám a sort magam mögött, ha naponta dudálnának rám, akkor lehet elgondolkoznék rajta, hogy engem is bele vett a poszoló az általánosításba és lehet, hogy rosszul esne, de ha mindenkinek a szájába kell rágni minden egyes kijelentésnél, hogy "tisztelet a kivételnek", máskülönben megsértődik, akkor általános iskola alsó tagozat szinten kullog mentálisan, mert ott volt jellemző az, hogy megsértődik a gyerek, ha a másik beszól neki.

   Zsolt KisZsolt KisHónapja
  • @Zsolt Kis Nem értünk egyet, ezzel az erővel az is lehetne a címe a videónak, hogy "hülyék vagytok, egyikőtök se tud vezetni". Aztán vagy magára veszi valaki, vagy nem...

   dzoltan 77dzoltan 77Hónapja
  • Aki nem hülye, annak nem kell elmondani, hogy tisztelet a kivételnek. Aki meg magára veszi, annak inkább el kellene gondolkodnia.

   Zsolt KisZsolt KisHónapja
  • @dzoltan 77 A mosoly ( :) ) jelzi a végén az iróniámat. Ez a cím így kétértelmű, vagy félreérthető, ahogy írod. Persze biztosan nem kijelentő módra gondolt az írója, és akkor toty1ka "felháborodása" jogos.

   Béla KirályBéla KirályHónapja
  • @Béla Király Akkor erősen félreérthető.

   dzoltan 77dzoltan 77Hónapja
 • Ez tipikus az a hiba amin nagy szazaleknak at kell esni es onnantol orokre megtanulja.

  Zoltán SimonZoltán SimonHónapja
  • Nem. Ez az a helyzet, amit az oktatónak mindenkinek bele kell verni a fejébe egy életre, aki jogsit akar!

   MrDzsaszperMrDzsaszperHónapja
  • Miért kéne ezen átesni? A zebra előtt egyszerűen lassítani kell, és fokozottan figyelni, főleg egy ilyen helyzetben.

   Márton KovácsMárton KovácsHónapja
 • Faszparaszt voltaz autós az tény. És van egy látszólag ellentmondó,valóságban egymást segító anomália a kreszben. Az autósnak úgy kell megközelítenie a gyalogos átkelőt ,hogy minden körülmények között megtudjon állni. A gyalogos csak akkor léphet az úttestre , ha meggyőződött az átkelés biztonságáról. Jelen eset példa rá miért fontos a gyalogosnak is betartania ezt a szabályt. Nem nem azért ,hogy így ne legyen az autós egy fasz paraszt, mert ettől még az. Hanem ami fontosabb: nem lesz gyilkos mindkettőjük örömére.

  Sándor FarkasSándor FarkasHónapja
 • A fekete opelos vezetési stílusán már elejétől fogva látszik az arrogancia.

  S LS LHónapja
  • @S L Sejtettem, hogy azt a minimális jobbra húzódást fogod említeni. :) Ha már kénytelen lennék a manőverre jelzőt keresni, akkor inkább rámenős, talán erőszakos stílusnak nevezném, de arrogánsnak semmiképp. Arról nem is beszélve, hogy simán a sávjában maradt, és ezt a legtöbb sofőr fel sem veszi. Amit a zebránál csinált az más kérdés. Abszolút nem figyelt és nem volt tisztában a körülötte zajló eseményekkel. Ez viszont sajnos nagyon sok sofőrre jellemző.

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
  • @Spéci Béci Nézd meg figyelmesen. Már az első átkelőnél inkább ráhuzza a kormányt a másik kocsira, amelyiknek reagálnia kell rá, ahelyett, hogy távolságot tartana a kanyarodó kocsi után. Ezt követően a gyorsítás a két zebra között, aminek a végeredménye, hogy majdnem elüti a gyalogost. Ilyenek miatt látszik. Apróságokból.

   S LS LHónapja
  • Mégis mi volt arrogáns?

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
 • Keményen dolgoztam egész éjszaka, szorgalmas becsületes adófizető vagyok, sietek haza, a gyerekünk nagyon rosszul van, vinnem kell korházba.

  drPagi33drPagi33Hónapja
  • "Keményen dolgoztam egész éjszaka" - El is várja a mukaadód. "szorgalmas becsületes adófizető vagyok" - El is várja az országod. "sietek haza" - El is várja a családod. "gyerekünk nagyon rosszul van" - el is várja a gyógyszeripar. :-) "vinnem kell korházba" - Nem indok. Van rá ingyenesen szolgáltatás, tessék vele élni. 112

   Sándor SeresSándor Seres15 napja
 • Nem árt ha a gyalogos is figyel.

  Karácsony FerencKarácsony FerencHónapja
  • Ez mentette meg az életét.

   Zsombor KalóZsombor KalóHónapja
  • Figyelt is szerencsére.

   LSHKRLSHKRHónapja
 • A reggeli kávé után a budin ülve ezt a mutatványt elnézve még a sz@r is jobban megindul..

  MartelloMartelloHónapja
 • Szerintem szimplán figyelmetlen volt. Csak az a baj, hogy ebből van a baleset. Ezért kell gyalogosként is nagyon odafigyelni és ezért veszélyes fülhallgatóval stb járkálni.

  JustOneTekkenFanJustOneTekkenFanHónapja
  • @7xradzam Én is! Mondjuk annyi kiegészítést tennék, hogy ha nincs rajtam füles, akkor is benézek az egyirányúba visszafelé, mert már nem bízok sem autósban sem biciklisben.

   XTXTHónapja
  • Az a "baj", hogy a gépjárművezetés veszélyes üzem. A legkisebb hiba, vagy "csak figyelmetlenség" is tragikus következményekkel járhat. Sokan ezt nem veszik figyelembe. Ha azzal védekezik, hogy fáradt volt, akkor már az elindulással vétett a legelemibb szabály ellen, miszerint gépjárművet csak arra alkalmas állapotban szabad vezetni. És ebben benne van a pszichés vagy fizikai fáradtság is. Erre hivatkozni nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény.

   MinimaciMinimaciHónapja
  • @Grafo Igy van! Ha be van dugva a fulem, akkor a szememmel "potolom", azaz sokkal jobban figyelek. Egyiranyuba is benezek masik iranyba, zold lampanal is elnezek jobbra-balra, hatha mkj-vel jon valaki, stb.

   7xradzam7xradzamHónapja
  • Én rohadt sokat megyek úgy gyalog, hogy be van dugva a fülem. Viszont olyankor még jobban figyelek. Aki fülessel bamba, az füles nélkül is az.

   XTXTHónapja
  • NEM a fülhallgató a veszélyes! Siketek is léteznek, mégis tudnak közlekedni. Körbe kell nézni mielőtt lelép valaki az útra, nem pedig birka módra beindulni, majd soha szét nem nézni, nem jön-e egy fenti vadbarom.

   GrafoGrafoHónapja
 • közlekedési morálunk 33 másodpercben

  márton koczómárton koczóHónapja
  • Böff !

   GézaGézaHónapja
 • Ez nem hiba. Természetesen láthatta mi történik. Láthatta a gyalogost. Szimplán arról lehet szó hogy egyszerűen nem érdekli... hiba lenne 4 egymás után haladó autó kanyarodó sávból való egyenesen haladás piroson át? Hiba lenne a záróvonal rendszeres átlépése? Dehogy. Egyszerűen nem érdeklik a szabályok egyes autóvezető állatfajokat...

  SandorSandorHónapja
  • De, ez egy komoly hiba, amit sajnos nagyon sokan benéznek. Nem figyelnek, nem gondolkodnak és nem látják át a helyzetet. Csak egy tapasztalatlan, a fotelból okoskodó alak, nem tud különbséget tenni a múltkori és a mostani videó között.

   Spéci BéciSpéci BéciHónapja
  • @márton koczó nem látta a gyalogost, és nem is érdekelte, hogy zebra van ott. Látszik, ahogy elrántja a kormányt. Az ilyent nevezem én zombiknak.

   István SepsiIstván SepsiHónapja